Május 9-e, Európa-nap

2021. május 09. 10:24

Magyarország is csak egy sikeres Európa részeként őrizheti meg önmagát sikeres nemzetként.

2021. május 09. 10:24
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Dicsérni és nem temetni jöttem Európát, az európai együttműködést. Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk. Magyarok vagyunk és európaiak. És ez így is fog maradni. És mert Európa népeit több köti össze, mint ami elválasztja, mert hogy a békét, a fennmaradást csak közösen garantálhatjuk, érhetjük el, ezért nincs történelmileg sikerrel kecsegtető alternatívája az európai együttműködésnek. Magyarország is csak egy sikeres Európa részeként őrizheti meg önmagát sikeres nemzetként. Ezért vagyunk hazafiak és Európa-pártiak egyszerre. Ezért a legeurópaibb párt a Demokratikus Koalíció. Ezért dolgozunk az Európai Egyesült Államokért. 

Az Európai Egyesült Államok nem az USA-t másolja. Nem is teheti. Mert mások a gyökereink, mert önálló nemzetállamok együttműködéséről beszélünk, és mert a nemzeti önállóság meg fog maradni. Ez nem kétséges. De igen, kívánunk erős Európai Parlamentet, erős felelős, elszámoltatható európai kormányt, világosan meghatározott hatásköröket, nyilvánosságot, ellenőrizhetőséget. 

Az átrendeződő világban Európa nemzetei, köztük mi magyarok is csak egy ilyen Európával, Európában lehetünk sikeresek. 
Aki temeti Európát, az hazáját is temeti. Én dicsérni akarom még ha tökéletlen is, és messzebbre, magasabbra jutni közös erőfeszítéssel. Európa összes népével, államával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. május 10. 13:46
100 macska voltam, sokszor egér helyett szúnyoglárvákat fogtam melaszos napokon az ellopott cukorgyárak bidéiben...a musliczák királya
zakar zoltán béla
2021. május 10. 13:45
100 macska voltam, sokszor egér helyett szúnyoglárvákat fogtam melaszos napokon az ellopott cukorgyárak bidéiben...
Bátya62
2021. május 10. 11:03
Feri! Nem láttad, hallottad mit üzent Putyin?
TOM66
2021. május 10. 07:55
Európa sikeres. amennyire egy földrész sikeres lehet. Az EU egy kevésbé sikeres történet. Amilyen töketlen vezetői vannak,nem is lesz az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!