Környezetterheléssel arányos zöldadót!

2021. május 28. 12:34

Ha bevezetnék az arányos zöldadót, az ország fenntarthatósága és versenyképessége tovább javulna.

2021. május 28. 12:34
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Facebook

„A Nueco által készített kutatásból kiderül, a többség szerint igazságosabb lenne a közteherviselés, ha a multinacionális nagyvállalatok az ökolábnyomukkal arányos zöldadót fizetnének Magyarországon.

Környezeti hatásuk ugyanis nagyobb ezeknek a szervezeteknek, mint az az ellentételezés, amit különböző természetvédelmi díjak formájában hazánknak fizetnek. Nemcsak az újraelosztásra, hanem a természeti egyensúly elérésére is jó hatással lenne egy arányos zöldadó. A pénzügyi ösztönzés lényege, hogy a szervezetek eldönthetik, milyen módon vállalnak részt a tisztább jövő megteremtésében. Vagy megfizetik környezetterhelő tevékenységük árát az igénybe vett természeti erőforrások arányában, vagy az adóból leírják az elszámolható klímavédelmi költségeiket. Ha bevezetnék az arányos zöldadót, az ország fenntarthatósága és versenyképessége tovább javulna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. május 29. 11:53
Jönnek az elmebeteg méregzöldek.
kalhana
2021. május 28. 20:13
Inkább a vörösadót kéne bevezetni.
eresgé
2021. május 28. 18:52
igen pl Németországban is annyira bejött pl ez a szétadóztatott energiaár ...
egyvilág
2021. május 28. 18:29
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésrõl: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!