Ez kicsit magas: az Economistból indul a magyar választáson Karácsony?

2021. május 07. 14:50

Először egy angol bankárlapban mutatják be Karácsony Gergelyt mint Magyarország lehetséges következő vezetőjét? Érdekes út a magyar választók megnyerése felé.

2021. május 07. 14:50
null
Kemenes Tamás
Mandiner

Karácsony Gergely ma reggel páros lábbal bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek az Economistban.

Hogy miért épp ott jelentkezett be, az mondjuk nem feltétlenül világos – hiszen minden józan számítás szerint minálunk, vagyis Magyarországon és magyar emberek gyűrűjében kéne megnyernie azt a 2022-es magyarországi választást, amellyel kapcsolatban még azt se közölte velünk, magyarokkal, hogy elindul rajta, csak most, sejehaj! – finoman és (tolmács segítségével) angolul.

Amiről az embernek rögtön eszébe is jut az örök kérdés:

vajon el lehet-e érni a tiszakécskei kékfestők piros szívéhez az Economiston át?

Kitalálták, nem lehet.

Pontosan tudjuk, hogy Magyarországon már hosszú ideje vidéken dől el az országgyűlési választások sorsa. Aki nem képes megszólítani Letenyét, Gyulát meg Záhonyt, és akitől utóbb csak lekezelő megjegyzésekre futja, az biztos kudarcra van ítélve.

Az Economist a nemzetközi liberális elit lapja, Londonban szerkesztik, több ezer zsáknyi sárga bicikliúttal meg egy eszméletlen nagy rakás sós vízzel arrébb. Köze nincsen a hazai valósághoz.

Vajon miféle attitűd irányítja el az embert egy ilyen kiadvány felé, amikor éppen Magyarország leendő miniszterelnöke akarna lenni?

Ráadásul rögtön a legelső pillanatban? Kikhez beszél valójában ezeken a hasábokon Karácsony Gergely és az újságírónak beállított vízionárius segédfodrász – és kikhez nem?
Angol bankárlap faggatja kezében szemöldökcsipesszel Budapest főpolgármesterét Magyarországról, a magyar jövőről, pénteken kora reggel. Szürreális jelenet, egyben komoly csemege a sorok közt olvasni tudóknak.

Hogy aztán arról a bizonyos megjegyzésről tényleg ne is beszéljünk, mely szerint „Orbán alacsony és kövér, én viszont magas és vékony vagyok". Mert hát mit is lehet erről beszélni úgy igazán? Gratulálunk, főpolgármester úr, hogy ilyen szép nagyra tetszett nőni. (A cikkből különben azt is megtudjuk végre, hogy Karácsony „béketeremtő hírében áll és képes áthidalni a különböző támogatói csoportok közötti különbségeket". Naná, vélhetően szilaj digi-dagizással.)

Erre kell tehát készülni minden bizonnyal, pár hét múlva ezen a rezgésszámon kezd majd működni nálunk az ellenzéki kampány – feltéve persze, hogy hazaérkezik addig.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. május 08. 09:22
Még ugye azt sem lehet tudni, indul e. De már ácsolják a hordót alá. Márky Zay intéz e magának az amerikai külügyben valami felszpó ajnározást? Hogy a bangladesi újság rácuppanjon? És íme, itt a világhír!
Kormánypárti1
2021. május 08. 08:06
Ejnye! Az Economist-ban fényeződő Karácsony mentén kell egyáltalán kérdést föltenni hogy kiknek kellene nagyon Karácsony?
formaegy
2021. május 08. 07:20
Az a meglepő, hogy nem a CNN volt az első. Mit is lehet erre mondani? Ennyit ér neki, nekik M.o., a magyar emberek. Napi szinten bizonyítják, hogy az idegen érdekeket szolgálják, és az idegen büdös gyilkosokkal akarnak nyerni. Hazaáruló férgek.
Cserna János
2021. május 08. 02:15
A szerző áétal feszegetett kérdés jogos. Nem a magyar választónak, hanem a küéföldi szponzoroknak íródott. Mondanivaló sincs benne. csak üzenete van: a bugris magyarok nem akarnak, segítsetek ti pézzel, technikával, tanácsadókkal, a kormányra helyezett nemzetközi intézményi nyomással, stb! Légyszi, légyszi, légyszi!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!