Magyarországon drága mulatság, ha az embernek méhe van

2021. május 06. 20:55

Hazánkban minden 5. nő él menstruációs szegénységben.

2021. május 06. 20:55
Juhász Vanessza
Mérce

„Évek óta napirenden van a fideszes narratíva, miszerint a kormány változatos családbarát politikákkal igyekszik elősegíteni a gyermekvállalási hajlandóságot. Az idő múlásával azonban kiderült, hogy ezek a támogatások igazából annyira nem is barátságosak, és tulajdonképpen csak a középosztálybeli, tradicionális családok jólétét szolgálják.

A szegényebb rétegeken nem segít a jelenlegi támogatási rendszer, sőt, egyes társadalmi csoportokkal szemben kifejezetten kirekesztő rendelkezéseket is hoztak az utóbbi években. Az ellentmondásos rendszer legújabb, rendkívül szemléletes példáját láthattuk nemrég, mikor fideszes képviselők határozatképtelenné tettek egy parlamenti ülést, amelyen Szél Bernadett törvényjavaslatát tárgyalták volna arról, hogy az endometriózisban szenvedő nőknek ne kelljen óriási összegeket kifizetniük magánrendelésben a meddőséget is okozó betegségük kezeléséhez.

Nekem pár éve még mondhatni szerencsém volt. Az orvosom azonnal észrevette, hogy itt valami nincs rendben, és azt is meg tudta mondani, hogy ez bizony endometriózis. Habár a hivatalos diagnózist csak a műtét utáni szövettanból lehet megállapítani, a megfelelő kezeléshez elengedhetetlen, hogy a szakemberek tisztában legyenek a betegség tüneteivel, és maguk a páciensek is időben forduljanak segítségért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2021. május 08. 10:54
Drága Vanessa, csak az hazugság, amit leírtál! Minden egyes betűje. "Hazánkban minden 5. nő él menstruációs szegénységben." Ez a szám nem igaz. Amúgy meg, mi lenne, ha hülyeségek leírása helyett arra biztatnád a menstrualós szegényeket, hogy dolgozzanak, s akkor majd nekik bőven lesz mivel teleszemetelni a világot. Amúgy meg mi az már hogy a magánrendelőket, magánorvosokat, meg magánkórházakat akartok helyzetbe hozni az adófizetők pénzén? Azt meg neked is tudni kellene, hogy megfelelő étrenddel ez a betegség is nagyban gyógyítható, sokszor akár véglegesen is. Miért nem erről, a mindenki számára, beleértve a menstruálós szegényeket is, könnyen elérhető és megvalósítható megoldásról ugattok inkább? A tököm tele van már ezekkel a semmihez nem értő, semmit le nem ellenőrző istenverte hülyékkel!!
catalina9
2021. május 07. 15:00
Magyarországon drága mulatság, ha az embernek méhe van" mintha D (demagóg) Tóth Krisztát hallanám...
Pedrobike
2021. május 07. 14:50
kirekesztés... jogállamban ilyen nincs.. ezt is jól meg kéne baszni mmmaz a baja..
mustarharmas
2021. május 07. 11:51
Követelem az agyhalál-szegénység és a butaság-szegénység felszámolását, amihez a Mérce ignorálása az egyik legfontosabb lépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!