A Fidesz szó szerint lecsapott meleg és transznemű honfitársainkra

2021. május 17. 16:20

Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!

2021. május 17. 16:20
Szél Bernadett
Facebook

„A járvány elmúlt egy éve alatt többet romlott az LMBTQ emberek jogi helyzete Magyarországon, mint az elmúlt években összesen — és nem a járvány miatt. A Fidesz, kihasználva, hogy az egész ország a vírussal küzd és a gyülekezés tilalma miatt nem tudunk kiállni magunkért és egymásért, szó szerint lecsapott a meleg és transznemű honfitársainkra, hogy megfossza őket az egyenlő és emberhez méltó élet lehetőségétől. Tavaly a veszélyhelyzet alatt egymás után terjesztették be a jogfosztó törvényeiket, mert még akkor is azzal voltak elfoglalva, hogy hogy szúrhatnának ki embertársaink egy csoportjával.

Elvették a transznemű emberek hivatalos nemváltoztatáshoz való jogát, miniszteri engedélyhez kötötték az egyedülállók örökbefogadását, alaptörvénybe írták a szülők nemét, és bezárták az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, ami következetesen kivizsgált minden, LMBTQ emberek elleni diszkriminációs esetet. A szerintük a nemválasztással egyenlő (valójában a társadalmi nemi szerepeket leíró) gender elleni eszeveszett harcukban még az Isztambuli egyezmény elutasításáról is elfogadtak egy határozatot.

Magyarul mindent megtettek, hogy amíg az ország az emberéletek mentésével van elfoglalva, ők emberek életét lehetetlenítsék el.

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap kapcsán újra és újra el kell mondanunk: minden ember egyenlő és egyenlő emberi méltósággal bír. Nincsenek első-és másodrendű állampolgárok. A szexuális orientáció és nemi identitás az emberek önazonosságának elválaszthatatlan részei, és senkinek nincs joga ezt kétségbe vonni vagy kirekeszteni őket a közösségből. Elfogadhatatlan, hogy a szexuális kisebbségek nap mint nap ki vannak téve az előítéleteknek, a verbális támadásoknak, zaklatásnak, sőt, fizikai bántalmazásnak. Sokan kénytelenek félelemben, rejtőzködve élni, mert rettegnek a megbélyegzéstől, a társadalmi elutasítástól.

Én biztos vagyok benne, hogy akkor leszünk egy önmagával békében élő közösség, ha mindenki önazonosan, önmagát büszkén felvállalva tud a közösség megbecsült tagja tagja lenni.

Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!

#vanmiértküzdeni

#szelbernadett”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeföld
2021. május 19. 04:33
Egy józanabb balos szólhatna neki, hogy nála gyűlölködőbb ember egyik oldalon sincs! Már szánalmas ezzel a szöveggel. Vagy provokálnak?
kitiltott
2021. május 18. 09:34
Tehát akkor csak hogy a LMBTQ liberális hívei is megértsék. Minket anyáink nagyapáink dédszüleink Arra tanítottak hogy nem sz@runk az asztal közepére. Most már biztos van egy olyan szekta aki ezt emberijog ellenesnek és kirekesztőnek tartja. Ma még az űber liberális LMBTQ támogatók is elitélik ha valaki az asztalra carik. Aztán egyszer csak a Facebookon megalakul az Asztal Carók Társasága Az ACT. Az ACT elkezd kormány ellenes dolgokat posztolgatni.. Mert hogy őket kizárják a társadalomból.. Valamelyik politikus új szavazóbázist vél felfedezni az ACT lájkolói mögött így kitűzi a szászlajára Hogy mentsük meg az ACT híveit és igen is emberi jog hogy mindenki oda carik ahova akar. A politikus eddigi támogatói felkaRolják az ügyet a kola megjelenteti az első plakátját hogy egy asztal közepén gugoló ember carás közben kolát iszik. A plakáton a szöveg Free ACT.. Ezután divat lesz ACT s nek lenni.. Még jelennek a Free ACT feliratú pólók szájmaszkok.. Szerveznek kormányellenes felvonulást Ahol nagykamionokon lévő asztalokon carnak.. Mindenkinek elkell fogadni őket aki nem akar ACTfób lenni.. Lesz egy európai támogatójuk is aki egy új európai szavazóbázist vél felfedezni a az asztalra carók és támogatóikban.. Ezután az Európai Bizottság a jogállami feltételek közé sorolja az asztalra carás megengedését.. Hiába büdös hiába gusztustalan.. Most.. A törvény az törvény Európában mindenki oda Carik ahova akar.. Egyszer csak megalakult a Facebookon a szádba carók társasága.. Az SZCT Egy politikus fantáziát látott benne és az egyik nagy világ márka is.. Folytassam?
Pipas 3
2021. május 18. 00:29
Te szerencsétlen bolsvik varjú, nekem ne magyarázd már meg a baromságaidat! Vedd már észre hogy a normális gondolkodású emberek...... csak védekeznek az LMBTQ-S GENDERBUZOLÓGUS agresszíven gátlástalanul, terjeszkedő lobbi ellen!! Ezt nevezik önvédelmi reflexnek!
apoa
2021. május 17. 23:23
Tovább emelkedett a szimpátiám a kormányzattal szemben, hogy végre bezárták az Egyenlő Bánásmód Hatóságot. Annál sötétebb cég nem volt. A kisebbségi bement, hogy nem vették fel egy munkahelyre, azonnal milliós bírság, a brazilnak 200 ezer kártérítés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!