Nem előválasztás ez, csupán ócska helyosztó és alkudozás

2021. május 10. 20:02

Át vagytok verve. Nem is kicsit.

2021. május 10. 20:02
Jobbegyenes
Facebook

„NEM ELŐVÁLASZTÁS EZ, CSUPÁN OCSKA HELYOSZTÓ ÉS ALKUDOZÁS

Kedves előválasztásra készülő ellenzéki szavazóknak jelentjük: Át vagytok verve.

Nem is kicsit.

Sorra jelentik be az ellenzéki pártok, hogy melyik másik párt jelöltjét támogatják a különböző körzetekben. Korábban soha nem látott közlemények látnak napvilágot: Hol a Jobbik támogat momentumos vagy párbeszédes, hol a Momentum jobbikos jelöltet. A lista szépen bővül, ami szépen jelzi, szorgalmasan dolgoznak az ellenzéki pártközpontok, szorgalmasan egyeztetnek a pártelnökök, politikusi karrierek tucatjai dőlnek el ezekben a napokban.

Mielőtt azonban úgy érezné valaki, hogy az ellenzék végre megszerette egymást, egy percig se gondolja senki, hogy egyik vagy másik párt nem kér semmit azért, mert egy másik párt jelöltjét támogatja például Zala 1-ben, vagy Pest 2-ben.

Ez bizony kedves olvasóink egy piac, ahol mindenki alkudozik, mindenki árul és mindenki vesz.

Ezzel persze nincs is semmi baj, a politika ilyen. Nem teszünk úgy, mintha meglepődtünk volna, hogyaz ellenzéki pártok alkudoznak, deal-eket kötnek, vagyis egymás közt leosztják a választókerületeket.

A szavazók, sőt, saját párttagságuk teljes ignorálásával.

A befutó helyek egymás közti leboltolása mellett (hiszen jó pár olyan vezető örökellenzéki bútordarab van a parlamentben, aki azt sem tudja, mit jelent a saját körzet fogalma) a nyerhető, esélyes választókerületekért is megindult a tülekedés, ami érthető, hiszen a pesti és néhány vidéki városon kívül várhatóan ezúttal sem terem majd sok babér őfelsége ellenzékének.

A füstös hátsó szobák mélyén megkötött alkuk tehát nagyon is logikus lépések az ellenzéki pártvezérek részéről, más kérdés, hogy ezzel saját választóikat, sőt, saját párttagságukat is szembeköpik.

Már, ami a hitelességet, egyenességet, vagy az imádott transzparenciát illeti. Eddig ugyanis mást sem hallottunk, mint a legrátermettebb, legesélyesebb, legjobb, legyenegyesebb, legtisztességesebb jelölt megtalálása az előválasztás célja.

Hát, kedves ellenzéki szavazók, jelentjük, nem az.

Az előválasztás egyetlen célja ugyanis ezek után már csak az, hogy az ellenzéki pártvezetők által kiválasztott – a természetesen legrátermettebb, legesélyesebb, legjobb, legyenegyesebb, legtisztességesebb – jelölt homlokára rányomhassa a nyájas ellenzéki publikum a megfelelt pöcsétet, már akinek még lesz kedve részt vennie ebben a komédiában.

Korábban általános vélemény volt, hogy a közös akolba terelt ellenzéki pártok szépen ki is nyírják egymást.

Nos, úgy néz ki, hogy nem így lesz. Az ellenzéki pártelitek ugyanis bebizonyították magukról, hogy felnőttek a feladathoz, már ami az elvtelen, sunyi kis háttéralkuk megkötésének szükségszerűségét illeti.

A jobb sorsra érdemes összeborult ellenzékre szavazókat azért sajnáljuk egy picit, keserű lesz a pirula.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. május 11. 07:02
Az előválasztás egy cirkuszi játékká silányodott. Kérdés, hogy az ellenzéki szavazók valóban minden békát lenyelnek-e, vagy lázadnak, illetve milyen arányban teszik ezt?
Dorset Naga
2021. május 11. 00:26
Előváladék.
Robur
2021. május 10. 23:17
De bevagytok szarva.
józan paraszti ész
2021. május 10. 22:17
Rájöttek, hogy a tuti az a befutó hely, mert akkor nem kell "visszamenni autót fényezni" ( a fiataloknak gyurcsány anno 2006.) A párttagság és az elvek le vannak sz@rva, csak jöjjön a lé, és dolgozni ne kelljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!