Egy női miniszterelnök lehet a NER vége

2021. május 17. 07:34

A macsó, szexista hozzáállást felváltja egy XXI. századi államigazgatás, amelyet egy nő vezet.

2021. május 17. 07:34
Sermer Ádám
Népszava

„Egyértelmű tehát, hogy a miniszterelnök és állampártja nem tekint egyenrangú félként a nőkre. A NER olyan korok rendszereit próbálja átültetni a XXI. századi Magyarországba, amikor még társadalmi alapvetésnek számított a szexizmus és a nők másodrendűsége. A teljesen jogos társadalmi elégedetlenség és az ellenzéki pártok együttműködése 2022-ben kormányváltást fog hozni. Ahhoz viszont, hogy ne csupán egy egyszerű kormányváltásról, hanem valódi rendszerváltásról beszélhessünk, fel fognak értékelődni a szimbólumok. Szükség lesz arra, hogy a társadalom könnyen azonosítható jelekből is érzékelje a rendszer alapvető változásait. Annál erősebb szimbólumot pedig el sem tudok képzelni jelen pillanatban, mint hogy végül Orbán Viktort egy hölgy váltsa a pozíciójában.

Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne minden elégedetlen szavazó számára, hogy a macsó, szexista elavult kormányzati hozzáállást felváltja egy XXI. századi államigazgatás, amelyet egy nő vezet. Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne mindenkinek a NER közelében, hogy az Orbán-korszak lezárult, ha a mérhetetlen személyi kultusz középpontjában álló avítt macsót egy nő válthatná le. Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne Orbán Viktor számára, hogy nincs tovább, ha a miniszterelnöki átadás-átvételkor egy »asszonyságnak« kellene átadja a helyét.Képzeljük el, hogy Magyarország következő miniszterelnöke egy nő is lehetne. Ha pedig biztosak akarunk lenni abban, hogy az Orbán-korszak végérvényesen lezárul, ne csak elképzeljük, hanem válasszunk is magunknak végre egy női miniszterelnököt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. május 17. 11:36
Apró gyilkos unokaja! Remek! A masik egy sunyi, aljas, buta proli!
nyugalom
2021. május 17. 11:34
Egy visitó zsidó bolgar!
Kompenzátor
2021. május 17. 10:00
"A macsó, szexista hozzáállást felváltja egy XXI. századi államigazgatás, amelyet egy nő vezet." Idióta kretén, heréltesd ki magad és indulj a választáson transznőként. Bár ezzel az agybeteg feminista dumával nem sok esélyed lenne, de ki tudja...
Autoriter
2021. május 17. 10:00
A szakállas bácsi orális kényeztetése premier plánba amire a cipófejű bojler többszörös aktuslehetőséggel élvez el. Miért kell ezt közszemlére tenni?? Nagyon undorító!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!