A kormányváltás után a kórházaktól elvárjuk majd a tájékoztatást

2021. május 05. 14:33

Az elhallgatásnak, tiltásnak konkrét következményei vannak: emberéletek.

2021. május 05. 14:33
Donáth Anna
Facebook

„Hatalmas szerepe van a médiának és a szabad tájékoztatásnak a koronavírus elleni küzdelemben. Nem riogatásra, nem propagandára van szükség, hanem tájékoztatásra. Ahogy Rácz Johanna, a Quibiten megjelent, a szakértők járványtapasztalatait összefoglaló cikkében is fogalmaz: a töredezett egészségügyben a jó gyakorlatok sem tudnak terjedni. Az orvosi kamara vezetői szerint az információmegosztás a COVID-betegeket kezelő kórházak, osztályok között javíthatott volna az ellátáson, a hatékonyságon. Ha a szakma nem tudja nyíltan megvitatni az adatokat, és nem tudja ezeket heti szinten elemezni, nagyon nehéz olyan rendszert működtetni, ami tanul az esetleges hibákból.

Az elhallgatásnak, tiltásnak tehát most nagyon konkrét következményei vannak: emberéletek. 2022-től, a kormányváltás után a kórházaktól és vezetőiktől kifejezetten elvárjuk majd, hogy nyíltan megosszák egymással és a közvéleménnyel a tapasztalataikat. Azonban nem csak Magyarországon, de az Európai Unióban is feladat vár ránk ezen a téren. Fel kell számolni az európai egészségügyi rendszerek elszigeteltségét. A járvány nem egyszerre vette kezdetét Európa minden pontján. Ez lehetőséget adott volna arra, hogy a szerencsésebb országok még az előtt információhoz és tapasztalatokhoz jussanak, hogy az ő egészségügy rendszerük is nyomás alá kerül. Eddig több mint 27 ezren haltak meg Magyarországon a részigazságok és félinformációk járványában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. május 07. 00:55
Nemzetközi felforgató ügynök választók megsértésével haszonszerzés céljából szeretne választást nyerni , torz társadalmi ideológiát egy központú világdiktatúrát hirdet.
kaltran
2021. május 06. 23:16
Kormányváltás után? Az meg mi fán terem? Valamit rosszul tudsz kisleány.
Agrippa
2021. május 06. 15:58
"a kórházaktól elvárjuk MAJD a tájékoztatást." Nem lenne szabad várni! Tájékoztassanak most! Leginkább a pszichiátriai osztályok olyan futóbolondok, mint Hadházy, Jakab és főként ideggyenge szabó timike és szél dettike köz- és önveszélyes állapotáról. A romlás virágai.
nyugalom
2021. május 06. 15:36
Leszbikaknak kuss! Apuka? Jurova?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!