A kommunizmus szelleme kísérti Karikó Katalint

2021. május 26. 17:23

Szerintem nem kísérti: tudjuk, hogy beszervezték, de nem jelentett.

2021. május 26. 17:23
Tibi atya
Facebook

„A kommunizmus szelleme kísérti Karikó Katalint – olvasom valamelyik portálon. Szerintem nem kísérti: tudjuk, hogy beszervezték, de nem jelentett. És ha meg is tette volna, ő jelenleg méltán a világ legismertebb élő magyarja, akinek nem kevesebbet köszönhetünk, mint egy globálisan fenyegető ellenség leküzdését. A Nobel-díj küszöbén áll. A múltja akkor is ráolvashatatlan lenne, ha lenne miért.

Mi van azonban azokkal az átlagos emberekkel, akik nem mentették meg a világot, de szintén ott éktelenkedik a múltjukban az ügynöki beszervezettség? Akiknek Karikó Katalinhoz hasonlóan nem volt választásuk, mégis a mai napig rettegnek, hogy kiderül, és olyan tetvekkel mossák össze őket, mint a körmös Bauer (aki nem egy körúti szalonról kapta a nevét, hanem mert az Andrássyn körmöket tépett). Nos, talán miattuk lenne a legfontosabb, hogy az ügynökakták nyilvánosságra kerüljenek. Borzasztó fontos lenne, hogy egy társadalomnak ne kelljen abban a tudatban élnie, hogy legalább egy Nobel-díjas világmegmentés kell ahhoz, hogy nyugodt szívvel tisztázhassa a múltját. Borzasztó fontos lenne, hogy az ügynökaktákat nyilvánosságra hozzuk, és lássuk, ki jelentett ténylegesen, és ki volt az, aki csak papíron látta el a feladatát, hogy ne basztassák őt vagy valamelyik szerettét.

Ezek az akták jelenleg azért nem nyilvánosak, mert túl sok állami vezető maga is tevékenyen részt vett a társadalom lehallgatásában. Miattuk nem tisztázhatják magukat azok sem, akiket ők fenyegettek bele ebbe. Onnan lehet tudni, hogy egy párt valóban ellenzéki, hogy az elszámoltatást itt akarja kezdeni. Mert enélkül nem jelent semmit. Dicsértessék!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2021. május 27. 13:38
Nincs olyan, hogy "ügynökakták" Az csak a filmekben van, hogy van egy lista, és ráírva az összes ügynök neve, és azért hadakozik a Csapajev meg a 007. Ami van nyilvántartás, pl. a hatos kartonok, az semmit nem jelent, mert akiről ilyet kiállítottak, lehet, hogy be sem volt szervezve, csak a statisztika miatt kiállítottak róla egy ilyet - és volt olyan, aki más státuszban jelentgetett buzgón. A jelentések eligazodást adhatnának - de azt kigyomlálták. Azokét, akik valami szerepet vállaltak, vagy a hozzátartozóikét azokat gondosan összecsomagolták, sajátjaikét megsemmisítették. Ami érdekes lenne, pl. III/III tisztek, az szt tisztek névsora, na AZ pont nincs meg. Innen-onnan lehet összevadászni. Mondhatnánk, hogy ezt 90-ben eltolták, de az igazság az, hogy ezt ÍGY tervezték. Egy rendszerváltásnak hazudott komédia, ahol ők maradnak hatalmon. Minden ehhez szükséges forrást megtartottak: mszmp vagyon, kapcsolatok (bíróságok, ügyészségek, egyetemek, iii/iii hálózat). Most már ugyan egyre többször kerül homokszem a gépezetbe (a vagyon fogytán, a régi megbízható kapcsolatok kihalnak).
B_kanya
2021. május 27. 10:27
Aszondja a fröccspap: "Ezek az akták jelenleg azért nem nyilvánosak, mert túl sok állami vezető maga is tevékenyen részt vett a társadalom lehallgatásában." Nem. Azért nem nyilvános, mert esetleg kiderülne, hogy apád, esetleg te a Nyugati férfimosdójában homoszexuális szolgáltatást végeztél. Még akkor is, ha nem történt ilyen, csak valamelyik gyökért ezt jelentette róla. Azért.
Gullwing
2021. május 27. 07:29
A kocsmáros nem mindig józan. De a szesz jól fogy ez a lényeg!
Rocktoberi
2021. május 26. 22:42
Köztudott, hogy a rendszerváltáskor tömegesen semmisítették meg az ügynök dossziékat. Akkor kellett volna észnél lennie az Antall kormánynak. Ma már ez a téma veszett fejsze nyele. Egyébként meg úgy tudom, hogy a tartótisztek névsora ismert. Az senkit sem érdekel? Na meg azt is tudjuk, hogy a horngyulák, lendvaik, medgyessyk, kovácslászlók "működtették" a rendszert, amely III/III-as ügyosztállyal figyeltette meg a társadalmat. Aljas pofatlanság a legtöbbször kényszerrel beszervezett ügynökök személyén lovagolni. Ez csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet az MSZMP vezetőiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!