A kereszténység 10 főbűne – Puzsér és az egyházi hierarchia

2021. május 04. 19:08

Most kezdődő cikksorozatunkban megvizsgáljuk Puzsér és barátai 10 főbűnét a kereszténységről!

2021. május 04. 19:08
Hajóágyúk
Kontra

„A mindenhez is értés egyik alapeleme, hogy a bármiről alkotott véleményedet sose félj feltölteni a youtube-csatornádra. Kedvenc történész-hatóműmérnök-teoloógusunk is így tett, amikor a kereszténység bűneiről megfogalmazott gondolatok szállták meg. Ahogy a focistáknál se legyen labda, a katonáknál se gépkarabély, úgy lehetőleg az egyház (egyház alatt itt leginkább a Katolikus Anyaszentegyház értendő) merészeljen mindenféle alá-fölé rendelt viszonyok alapján szerveződni. –

Most kezdődő cikksorozatunkban megvizsgáljuk Puzsér és barátai 10 főbűnét a kereszténységről! 

Eleve érdekes gondolat, hogy valami szerveződjön nem hierarchikus alapon. 16 évesen, ha zavaros fejű gimnazista vagy, aki néhány elégtelen osztályzat után szobafogságot kapott, és nem mehet a haverokkal, biztos a te fejedben is megfogalmazódnak hasonló gondolatok, ha még kommunista is vagy mellé. Az emberiség többi része viszont régóta tudja hogy még egy táncos pár is hiearchikus alapon szerveződik, mert az egyiknek kell vezetni a másikat.

A Puzsér-univerzumban amúgy nyilván működőképes ötletnek tűnik, hogy a táncos párhoz képest sokszorosan bonyolultabb szerveződés gond nélkül létrejöhet nem hierarchikus alapon. Külön bájos, hogy egyébként maga a Puzsér-univerzum is hierarchikus alapon szerveződik. A tévé-és rádióműsoraiba Puzsér hívja meg azt, akit meg akar, és ő hozza az adott műsor témáit is.

A Mika pincéjében is Robi és FAM ül a pódiumon. A közönség meg nem ott. Abból is volt már nézeteltérésük a közönséggel, amikor túl nagy volt a közbepofázás és Robi ott mintha egész máshogy állt volna a hierarchiához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. május 05. 13:58
DJ. Jeszyről... https://www.youtube.com/watch?v=-YGGWtcRZ94
koronaszepe
2021. május 05. 13:56
Az ateizmus 10 főbűne beszélgetést jó szívvel ajánlom mindenkinek. https://www.youtube.com/watch?v=BOCLhmiSAQg bonus. https://www.youtube.com/watch?v=xCfn5yVHh90 https://www.youtube.com/watch?v=g6aseDKnABE
koronaszepe
2021. május 05. 13:53
Élvezettel figyelem, hogy ezek a büfészakos nersevik megmondóemberek megpróbálnak Puzséron fogást találni. Hogy miért is? Puzsér nagyjából egyenlő mércével méri a kritikát jobbra, balra. Beleszállt a kormányzati kistérségi rúdtáncosba. Ez tűrhetetlen. Egyébként a minap DJ.Jeszybe is, és tökéletesen igaza volt, szóval a harc most kezdődik csak igazán.
kizökkentidő
2021. május 05. 10:08
A szerző egy pökhendi ember akinek van véleménye a dolgokról, de mások véleményét el nem tűri. Íme: "A hierarchia leépítésének, sőt gonosz fogalommá átminősítésének köszönhetjük a tízmillió futball szövetségi kapitány, oktatási, egészségügyi és járványszakértő országát. Nem beszélve az oltásellenesekről."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!