A gender-elmélet kritikájáról

2021. május 13. 10:04

Gondoljunk csak bele: tényleg ilyen világot szeretnénk magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak?!

2021. május 13. 10:04
Antal-Ferencz Ildikó
Így írok én

„Amilyen egyértelmű és világos mindez számunkra, konzervatívan (és józan ésszel) gondolkodók számára; oly’ nehéz érvelni azon ún. progresszívek felé, akik viszont nem akarják elfogadni a világnak és az embernek sem belső rendjét és rendeltetését, sem tökéletlenségét; és azt gondolják, hogy társadalmi mérnökösködéssel, radikális átformálással, a kivételből főszabály csinálva majd megjavítják, helyrehozzák. S tennék/teszik ezt olyan ellenvéleményre kicsit sem nyitott, ellentmondást nem tűrő totalitáriánus módszerekkel; amivel éppen ők vádolják meg azonnal a velük egyet nem értőket, s amellyel ellehetetlenítenek bármilyen értelmes vitát. Természetesen nem véletlenül, hiszen éppen ez a céljuk: egy kilúgozott, végtelenül bürokratikus és politikailag korrekt nyelvezetű és gondolkodású, teljesen nem-, illetve gender-semleges, az egyéni szabadságot dicsőítő, azt mégis gyakorlatilag felszámoló, a kritikusokat megbélyegző, bezárkózó és vitaképtelen »szép új világ« létrehozása. Gondoljunk csak bele: tényleg ilyen világot szeretnénk magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak?!

Ha nem, akkor viszont fontos észrevennünk e jelenségek nálunk is egyre gyakoribb tüneteit és átlátnunk az ide vezető folyamatokat; vagyis megértenünk, hogy mi az a gender mainstreaming, hogyan működik a homoszexuális propaganda, miért és miben tévednek az eredetileg a nők felszabadításáért küzdő, de azóta sok hullámon átment feministák, és a nemükkel megbékélni nem tudó, azon műtéttel változtatni akarók; és ami az egyéni véleményeknél/döntéseknél talán sokkal fontosabb: milyen torz tendenciákat eredményeznek és erősítenek fel mindezek a folyamatok, az értelmiségi fiatalok, azaz a világunk jövőjét meghatározó személyek gondolkodását alakító egyetemi világban. Nagyon röviden: hogyan manipulálnak minket és a jövőnket. A szerző úgy vezet végig minket, laikus olvasókat is ezen a bonyolult »labirintuson« – fogalmakat tisztázva, jelenségeket és összefüggéseket magyarázva, számtalan külföldi és magyar szakember gondolatait ismertetve, hol vázlatosan, hol egészen részletesen- hogy nem veszünk el benne, hanem ellenkezőleg: egyre jobban átlátjuk. Hosszabb recenzió olvasása helyett érdemes tehát átrágni magunkat rajta.

Szilvay Gergely: A gender-elmélet kritikája, Alapjogokért központ, 2021.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. május 13. 18:15
"Gondoljunk csak bele: tényleg ilyen világot szeretnénk magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak?!" Nem mindegy? Nem mi döntünk, hanem a hatalom. Eddig sem ilyen világot szerettünk volna, aztán mégis ilyen világ lett.
szürkeSzarvas
2021. május 13. 14:24
Okos kis nő. Az ilyenek miatt nem veszik el normális világ. Persze,ha szerencsénk is lesz. :)
123321
2021. május 13. 12:00
a degenerált balosok igen... de mások gyerekeinek.
Moslékzabáló
2021. május 13. 10:16
Magunknak nem, de nekik igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!