Will Smith lánya az etikus nonmonogámia filozófiája szerint él

2021. április 29. 16:27

Aki kizárólag magyar nyelven írt híreket fogyaszt, iszonyatosan el vagy vágva a világ történéseitől.

2021. április 29. 16:27
Ágoston László
Facebook

„A képen Will Smith lánya, Willow látható. Éppen a világ egyik vezető »nem politikai« híre kapcsolódik hozzá. A Google Trends alapján az 5. legkeresetteb kulcsszó kapcsolódott ehhez.

Willow Smith az édesanyjával és a nagyanyjával beszélgetett a poliamoriáról, az etikus nonmonogámia egyik fajtájáról. Mert ő maga is e szerint a filozófia szerint él.

Hogy ez mennyire hír és mennyire nem... szubjektív. Nekem nagy hír, mert poliamorként jól esett egy korrekt, valódi szakértőket megszólaltató, kutatásokra hivatkozó műsorban képviselve lenni. Főleg, hogy azóta szinte minden nagyobb orgánum átvette a hírt a világon.

Kíváncsi voltam, hogy mit fog erről írni otthon ha nem is a Telex, de a Velvet vagy a Blikk, ha már mondom, a Google 5. keresőtalálata lett a poliamor szó tegnap.

De semmi. Magyarul ez nem történt meg. A Veleten ezzel szemben így hangzik a vezető cikk címe:

»Dylan Sprouse még hordja az első disznóvágására kapott pólót, Oroszlán Szonjának kiporszívózták az arcbőrét«

A Blikk előbb közölte, hogy »a világ legrosszabb szomszédja Pest megyében lakik«.

Lehet, hogy számodra ez a hír semmit sem jelent - és jól is van ez így. De úgy, hogy a poliamor közösség az USA-ban nagyobb, mint a teljes LMBTQ közösség (!), és a 30 év alatti fiatalok 49%-a (!!!) szeretne etikus nonmonogám kapcsolatban élni, talán mégsem lehet azt mondani, hogy ez egy jelentéktelen dolog.

Ami viszont igazán fontos mindebből: újra megmutatkozott, hogy kizárólag magyar nyelven híreket fogyasztva milyen iszonyatosan el vagy vágva a világ történéseitől.

Hallhatsz disznóvágásról meg pesti rossz szomszédokról a világ dolgai helyett még egy elvileg abszolút nem politikus témában is.

Nem kell, hogy fontos legyen a számodra, de azért ha már mindenki erről beszél, legalább lehetőséget kéne kapj, hogy tudhass róla.

Legalább a pletykalapok szintjén.

Vagy bárhogy.

(Még évekkel ezelőtt indítottam egy az etikus nonmonogámiát a szélesebb közönséggel megismertetni szándékozó projektet Nonmono néven, amelyről itt tudsz tájékozódni: https://nonmono.hu illetve létrehoztam egy titkos csoportot Facebookon, amit Szabadon szeretni néven itt találsz:

https://www.facebook.com/groups/szabadonszeretni/)

UPDATE: a 24. hu, a joy és az instyle írt róla eddig a teljes magyar médiából, ezek az orgánumok is említésszinten, a filozófiát a szexualitás szintjére redukálva "a minap intim titkokat fecsegett ki a sztárcsemete" színvonalon. Minthogy mindhárom ugyanazt a pár mondatot emeli ki a 35 perces beszélgetésből, gyanítom ugyanazt a külföldi oldalt fordították... Nem vagyok benne biztos, hogy a szerzők megnézték magát a műsort...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2021. április 30. 12:05
"ha már mondom, a Google 5. keresőtalálata lett a poliamor szó tegnap." Máskor meg a valami TV sorozat vagy egy sértődött angol hercegné a top keresés. Na és? "a világ történéseitől." "szinte minden nagyobb orgánum átvette a hírt a világon." :-))))) A világ történése az, amit egy ismert amerikai színész jelentéktelen gyermeke gondol, érez és gyakorol a párkapcsolatokról???? Erigggyé má'. "De úgy, hogy a poliamor közösség az USA-ban nagyobb, mint a teljes LMBTQ közösség (!)" Ami szintén nem jelentős. ", és a 30 év alatti fiatalok 49%-a (!!!) szeretne etikus nonmonogám kapcsolatban élni" Aztán majd nem fog úgy élni. A 30 év alatti fiatalok 89%-a szeretne örök életet fiatalon, jól élni és és jó bulizni. , talán mégsem lehet azt mondani, hogy ez egy jelentéktelen dolog." A szerzőnek biztosan fontos, de sok más ember számára jelentéktelen. Az emberek elsöprően nagy része nem az és valószínűleg nem is érdekli. A kedves szerzőnek ez kurvára fontos, ezért kicsit reklámozza a saját - ezzel kapcsolatos - tevékenységét és azt várja (gondolja) , hogy ami neki kurvára fontos, az pár milliárd más embernek is az. Ja, és a magyarok persze mucsaiak.
Anonymtalan
2021. április 30. 11:43
Ki a csoda ez a csóka?
amok
2021. április 30. 11:08
Ágoston László: az übertrendi, Nyugatról hazaugató, gondolattalan szellemi nulla félceleb mintapédánya. Ne húzzátok le a színvonalat.
2021. április 30. 08:28
Ágoston úr! Például a maga poliamor életvitelében az édesanyja milyen leosztásban van jelen? A kattintás növelése érdekében írhatna erről is őszintén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!