Üzenet a baloldalnak: minél inkább gyaláztok, annál erősebbek leszünk!

2021. április 10. 07:25

Ha kell, a saját testünkkel fogjuk megvédeni a templomainkat.

2021. április 10. 07:25
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Vasarnap.hu

„Január közepén már írtam arról, hogy mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz az egyesült baloldal Magyarországon. Az akkori cikkem konklúziója röviden annyi volt: semmi jóra. A jóslatomat igyekeztem bizonyítékokkal is alátámasztani: a teljesség igénye nélkül bemutattam a magyarországi közélet legnagyobb kereszténygyűlölőit. Egyikük, Gyurcsány Ferenc ráadásul konkrét ígéretet is tett, hogy amennyiben hatalomra kerülnek, megvonják az állami támogatást az egyházaktól, valamint kiléptetik Magyarországot a Vatikáni Szerződésből.

A gödöllői templom felgyújtása

Január óta mindössze három hónap telt el, ám sajnos ez idő alatt is újabb keresztényellenes támadásokról kellett beszámolnunk. A legkirívóbb eset kétségkívül a gödöllői görögkatolikus templom felgyújtása volt. Ez a cselekedet ugyanis már nem »csak« az uszításról, a szavak szintjén megvalósuló gyalázkodásról, vagy éppen egy, a bíróság által jópofának tartott karikatúrákról szólt, hanem a fizikai erőszakról. A gödöllői görögkatolikus közösségnek át kellett élnie, hogy már a testi épsége sincs biztonságban amiatt, hogy megvallja Krisztust. Szerencsére a gyújtogatás éjszaka történt, így senki sem sérült meg, de a nyugati és lengyelországi példákból kiindulva egyáltalán nem lehet garantálni, hogy ez legközelebb is így lesz.

Vallásgyalázás a XVIII. kerületben

Egy fokkal enyhébb, de ugyancsak gyalázatos esemény volt a XVIII. kerületi Szent József kápolna harangjainak a megrongálása. Ismeretlenek az éj leple alatt, a kerítésen átmászva hatoltak be a kápolna udvarába, ahol felmásztak a haranglábra, és mindkét harang belsejét purhabbal befújták, majd műanyag fóliával körbetekerték, ily módon használhatatlanná téve azokat. (Ebben az esetben felmerülhet, hogy az elkövetőket nem maga a vallás, inkább a harangszó zavarta, de a végeredményt tekintve igazából mindegy is, hogy pontosan mi volt az indítékuk: használhatatlanná tették egy szakrális hely harangjait.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. április 10. 21:11
SZÁJ-EResz-tényeknek üzeni az Úr: Jn 2,19 Felele Jézus és monda nékik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt. Jn 2,20 Mondának azért a zsidók: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt megépíted azt? Jn 2,21 Ő pedig az ő testének templomáról szól vala. Csel 7,48 De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja: Csel 17,24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik. 1Kor 3,16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek? 1Kor 3,17 Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Isten. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti. 1Kor 6,19 Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? 2Kor 6,16 Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek. Ef 2,21 A kiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban; Jel 3,12 A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet. Jel 21,22 És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány.
Nagyhuba1
2021. április 10. 17:50
Jobb oldal egységes, nem összevissza koalíció akik egyébként a háttérbe gyűlölik egymást. A jobb oldal ha kell egységesen áll ki saját értékei mellett,csak igazának tudatában sokkal nyugodtabb erő mint a dühös,hatalomra vágyó aljas politikát folytató "baloldali" koalíció. Hadházyk,Vadaik,szivárványok...... hiába emelik a hangjukat csak a vadállati üvöltésük hallatszik.
zsoltkom2
2021. április 10. 15:13
"Üzenet a baloldalnak: minél inkább gyaláztok, annál erősebbek leszünk!" Talán az pontosabb, hogy keményebbek, de ebből kifolyólag inkább gyengébbek. Az erősséghez már ott van a 2/3... és milyen érdekes, kevesebb az erő mára... "Nagymintás közvélemény-kutatás: a 30 év alattiak elsöprő többsége kiebrudalná az Orbán-kormányt" https://bit.ly/31ZstfR De megváltozott a kommentelők hangulata is... a kormánypárt elutasításából is és darabszámukból is látszik, és sok más kommentelhető helyen. A Jobbik vidéken veszi el a Fidesz erejét, a többiek főleg a városokban. Nem csak az ember hiányzik a Fidesz harcaihoz, hanem az értelmes ember is. A rögtöni megsemmisülés részükről most azért marad el, mert nem lehet az utcán demonstrálni. De ez a 2022-es választásokhoz most perpillanat haszon, mert nincs semmilyen szelep az elégedetlenség levezetésére. Most úgy néz ki, nincs semmi olyan orbáni engedmény... pénzes ígéret vagy a nép elé szórt pénz, ami csitíthatná a kedvezőtlen megítélésüket. Ez a pandémia, akárki intézte is (Isten vagy az Ördög) abból a szempontból hasznos, hogy rámutat, mit ér Orbán, amikor bajban vannak magyarok Magyarországon. Azért a hozzátartozók halálával... a késett intézkedésükkel... a hibás és ellentmondásos döntéseikkel nem lehet emlékezetkiesést előidézni. Van összehasonlítási alap is... más volt az első hullám kezelése és eredménye, mint a mostani. Sok minden tanulsága van. Az egyik, hogy bizony nem erősödött a Fidesz... világviszonylatban is pozíciót és erőt vesztett. Egy Erdoganhoz/ Putyinhoz csapódás lehet, hogy Orbánnak már erősödést jelent, de mégiscsak Nyugaton van az igazi boldogulás Orbánéknak is... a magyaroknak is... tehát már mióta csak keményednek és még jobban gyengülnek. Orbán szinte kiprovokálta, hogy legyen egy ellene összefogott erő itthon és külföldön. Remélhetőleg meg is lesz az eredménye 2022-ben. Addig jóformán csak pénzszórás fog történni, hogy üres legyen a kassza, mire el kell húzniuk a csíkot a hatalomból.
még fokozza
2021. április 10. 14:33
"Gyurcsány Ferenc ráadásul konkrét ígéretet is tett, hogy amennyiben hatalomra kerülnek, megvonják az állami támogatást az egyházaktól," Valamilyen megtorlásra biztos, hogy számíthattok, leginkább mert vadászati kiállítást szerveztek jó dolgotokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!