Telt házakkal

2021. április 19. 06:49

Budapest főpolgármesterét a foci-Eb ügyében senki még csak meg se kérdezte.

2021. április 19. 06:49
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Nyolc város jelezte, hogy hajlandó a nyári labdarúgó Eb mérkőzéseit közönség előtt megrendezni, közölte az UEFA múlt pénteken. Bilbao, Dublin, München és Róma még gondolkodik, ami az ő helyzetükben meg is érthető, hiszen az ő vállukról a döntés ódiumát senki főhatalom le nem veszi. Nekik nincsen bölcs vezetőjük, aki mindenkinél mindent jobban tudna, vagyis a város dolgaiért a városi önkormányzat és mindenekelőtt a főpolgármester maga felel. Nehéz kenyér. Velük ellentétben magyar kollégáiknak mostanra hovatovább semmi tennivalójuk nem maradt, vígan fröccsözhetnének a kedvenc kocsmájukban, ők viszont ehelyett csak böstörködnek és bírálják kormányzó urunkat, aki helyettük dolgozik, és az orrukat is megtörli, ha muszáj. Budapest főpolgármesterét a foci-Eb ügyében senki még csak meg se kérdezte, a városháza tisztségviselői az eredményről éppúgy az UEFA április kilencedikei hivatalos közleményéből értesültek, ahogy mindenki más, két szalmaszálat se kellett a várható dicsőség reményében keresztbe rakniuk, vajon legalább megköszönték?

Ugyan. London a rendelkezésre álló férőhelyek huszonöt százalékán hajlandó nézőket fogadni, vagyis maximum negyedházas csoportmeccsekre lát lehetőséget, Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow huszonöt-harminchárom százalékot ajánlott, Baku és Szentpétervár ötvenet. Egyetlen város van széles e világon, amelyik – járvány ide, járvány oda – telt házas mérkőzések rendezését vállalta, nyájas olvasónk már tudja, melyik az, de ha mégse tudná, rájön előbb-utóbb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mars-lakó
2021. április 19. 18:31
Miért kellett volna megkérdezni? Amilyen alkamatlan, töketlen és tökéletlen fópolgeri, annyira biztosan boritékolható a hozzá intézett kérdésre a válasz helyetti nyafogása. Tipikus óvodáa virtus, amikor az ökölbe szorított kezét égnek lendíti: "az én apukám erősebb, majd jól megver téged". Na ezért nem kérdezték meg. Égeti magát ezerrel magától is. Tehát hogy ne adjanak neki külön plusz egy alkalmat, hiszen elvileg mégiscsak ő lenne Budapest első embere vagy mi a szösz...
masikhozzaszolo
2021. április 19. 18:21
Volt olyan igazságügyminiszter, aki megmondta, Nem értek a focihoz. Karácsony biciklista (néha), nem focista. Ezért nem kérdezték.
bunko_jobbos
2021. április 19. 16:08
Teljesen fogalomzavarban élnek a magyarok, ezt már sokszor megtapasztaltam. Főleg a jegyző és a polgármester hatásköreit keverik össze teljesen, ami logikus, mert ugye általában ugyanabban az épületben dolgoznak és mindketten önkormányzati vezetők, tehát ugyanaz a feladatuk. :-)))))) A polgármester jogkörét törvény (vagy törvények) sorolja fel, és ezen kívül rendelkezik még pénzzel (nem túl sokkal) és helyi rendeleteket hozhat (a képviselő-testület, de az általában hallgat rá, kivéve ha nem). Mondjuk nekem lenne egy kocsmám Alsómocsoládon, és törvény szerint nyitva lehetek. Az emberek többsége azt hiszi, hogy pl. a polgármester bezárathatja a kocsmámat. Mert azt gondolják, hogy a polgi az olyan király-féle a településén. :-))))))))))))))))))))))))) Ez a hülye is pont ezt gondolja. Azért mert Budapesten van egy stadion, már a főpolg. dönthet minden ügyben azzal kapcsolatban. Be se mehet, ha nincs jegye. :-))))))))))))))))))))
Bitrex®
2021. április 19. 14:26
Nem ért a focihoz se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!