Sok hűhó a Színművészetiért

2021. április 06. 20:54

Megnéztük a Partizán SZFE riportját, hogy Önnek már ne kelljen.

2021. április 06. 20:54
Rőfös Géza
Kontra

„A Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán riport- és interjú-sorozat figyelemre méltó igényességgel és alapossággal mutat be különböző témában ismert személyeket, témákat, aktuálpolitikai helyzeteket. Nincs ez másként most sem, amit ebből az alternatív, belvárosi Woodstock-utánérzésből hiteles élménybeszámolóként ki lehetett hozni, azt a Partizán stábja kihozta.

Kérdés, hogy szükség volt-e erre? Kellett-e ez a szimpatizánsoknak, hogy rokonszenvük elmélyüljön? Kellett-e ez az érdektelen, csendes és túlnyomó többségnek, hogy másfél órás összefoglalóban képet kapjon a késő tinédzserkori, hormon-túltengéses színész-inasok öncélú lázadásának intézményesüléséről? Mi úgy találtuk, hogy ha politikától tudatosan távol maradó átlagemberből fanatikus fideszest akarsz nevelni, nézesd meg vele ezt a videót.

A film címe Hülye Fiatalság, amely az átlagos, elfogulatlan néző számára a végére érve sem válik képletesen, idézőjelesen értendővé. Nagyon fiatal, nagyon lelkes, nagyon fogalmatlan fiatalok gigászi csatája ez a Nagybetűs Élettel. Adott egy csapat pattanásos, húszas évei elején járó színházi ember-palánta, akik a koronavírus első hulláma miatt elmaradó koncert- és fesztivál-szezon pótlásaként meghirdetnek egy alulról szerveződő, alternatív Ozorát gólyalábas zsonglőrökkel, az életben szemmel látható hendikeppel induló mozgalmi vezetőkkel, sátorozással, májkrémmel és szar hippi-zenével.

Ezek a lelkes és közepesen tájékozatlan fiatalok elolvasták az intézményi modellváltás koncepciójáról szóló híreket a Szuperfüggetlen Sajtóban és hirtelen elkezdték kész tényként kezelni, hogy az a szélsőliberális véleménybuborék, amelynek használatára kizárólagos jogot formáltak, most TALÁN elveszítheti a színészképzési monopóliumát és pánikszerűen megszervezték a 2020-as COVID-19 szezon legszabadabb bulikáját.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2021. április 07. 14:15
Hiányos, mert nem látni az éceszgébereket, csak a bábjaikat.
csicseriborso
2021. április 07. 14:12
Tudósítás ugyan nem volt, de Csernai Misi gyakran hivatkozott rá.
Welszibard
2021. április 07. 11:44
Hiányoltam a filmbeli tudósítást az SZFE nyári táborának kormányváltást előkészítő előadásairól. Piroska néni és többiek háttérből pusmogott jó tanácsait, stb. "hogy fecseg a felszín, s hallgat a mély..."
tevevanegypupu
2021. április 07. 08:55
Máté Gábor, Mácsai Pál, Kovács Adél alig várja, hogy alkalmazza őket a szinházaikban..de Jordán Tamás is kapkodna értük..csak ő már nem igazgató..Ascher-Zsámbéki-Székely boldog lehet, hogy őket taníthatja..mit ki lehet majd hozni belőlük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!