Sárkányegyetem

2021. április 24. 22:25

Az oltásellenes hazai baloldal a kínai vakcináról ráfordult a kínai egyetem támadására. A vakcinát a WHO ajánlja, a Fudan Egyetemet mások mellett a QS Top Universities rangsora.

2021. április 24. 22:25
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Az ellenzék ismét címet tévesztett, vádjai leginkább az ideológiai káderképző Soros-Egyetemre illenek. Tombol a preventív liberális Cancel Culture.

Budapest egy új nemzetközi egyetemmel gazdagodik. A német nyelvű Andrássy Egyetem és a CEU után a Fudan Egyetem is a magyar fővárost választotta. Ezzel Budapest még jobban integrálódik az európai és nemzetközi felsőoktatás és tudomány vérkeringésébe.

A QS Top Universities idei rangsorában 34. helyre sorolt egyetem főként műszaki és technikai képzéseket hozna Budapestre. Pont azt, amire a technológiaváltás közepén lévő magyar iparnak szüksége van ahhoz, hogy az »összeszerelő üzemek« után még több magas hozzáadott értéket képviselő kutatás és gyár települjön hazánkba. Ez miért fontos? Az ellenzéki propaganda által csak “meg nem térülő közlekedési beruházásnak” titulált Belgrád-Budapest vasút az Új Selyemút Pireusztól Duisburgig tartó ágának szerves része. A nyomvonal mellett fekvő országok mind azért versenyeznek, hogy az Ázsiából érkező félkész termékek azon bizonyos »utolsó csavarhúzását« náluk végezzék. A Fudan Egyetem Budapestre településével nő az esély arra, hogy ez Magyarországon történjen és magyar munkahelyeket teremtsen. A Huaweinek már van Pécsett egy európai szervizközpontja. Budapesten tavaly nyitottak egy K+F központot, ahol már száz mérnök dolgozik. Ki tudja, hátha más kínai multicégek is követik a példát?

Egyébként, jó reggelt! Már van működő »kínai egyetem« Budapesten. A Metropolitan Egyetem, amelybe 2014-ben fektetett be a kínai CEE Equity Alap. Nem rémlik, hogy ott bárki indoktrinációt fedezett volna fel. Ha már ideológia és indoktrináció, akkor az aggódók jobb, ha a CEU háza táján keresgélnek, ahol a genderidoelógiától kezdve más, obskúrus tárgyakat is tanítanak. Bár tagadják, hogy a Soros-hálózat regionális terjeszkedését egyengető kádereket képeznének, ám az ottani hallgatók a hírek szerint még tandíjkedvezményt is kapnak, ha pl. antifasiszta szervezetekben aktivistáskodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoSS
2021. április 25. 14:46
Én örülök a fudan jövetelének! Végre mehet a sok agyatlan tanulni! Már ha elfogadják ott a hamis érettségit, mint szabó krisztikének van. Bocs már nincs, mert lefoglalták. Ott aztán majd komcsizhatnak hangosan. Max. elég gyorsan lesznek mint relytélyes körülmények közt eltűnt személy nyílvántartva!
Valodi
2021. április 25. 11:28
.... höhöhö ... a Nagy Kínai Verébirtás megvan? Merthogy az következik újra ... a rohadt verebek megeszik a kínai elvtársak kenyerét! "Kutatások szerint Európában jelenleg 17-szer gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy épül vagy helyreáll, azaz 17 kg termőtalaj megy tönkre, amíg 1 kg újraéled. Amerikában ez az érték tízszeres, Ausztráliában ötszörös. A helyzet Kínában a legrosszabb, ahol a talajpusztulás mértéke 57-szeres." De münk, NERistákok majd segítünk nekik: "... a magyar kormányzati helyett kínai sajtójelentésekből derült ki, hogy miket is ígért Hszi Csin-Ping többek között Magyarországnak a következő évekre. Agrárterületen például kifejezetten nagy lehetőségeket. Ezek rögtön más perspektívába helyezik két minapi radikális magyar kormánydöntés hátterét és erősítik a megalapozottságukat. https://www.portfolio.hu/gazda.. Hogy is van helyesen, NER szabatosan??? "Kis kínai nem ellensege magyar parasztkanak! Csakis gyilkoskaja..."
Harangláb
2021. április 25. 11:19
Szerintem is jó dolog, de csak ügyefogyott kormányzati kommunikációval találkoztam, ami nem tudta néhány ütős mondattal megfogni az átlag ember számára, miért is jó ez nekünk...Másik oldalról viszont profi módon szedték szét...:( Most már csak kullogunk az események után, egy csomó embernek kialakult negatív véleménye van, és legyint a bonyolult magyarázazokra hogy ez már csak magyarázkodás ... Ez sajnos elég bénára sikerült...:(((
zakar zoltán béla
2021. április 25. 09:44
Hülyeség ellen a legjobb gyógyszer a CEU-n kifejlesztett MOTIMKA óvszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!