Polgári tagozat

2021. április 15. 09:56

Gulyás László professzor megbánás helyett mást mutatott. Sértettséget és pökhendiséget.

2021. április 15. 09:56
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„A szegedi egyetem vizsgálata még nem zárult le, de az tény: a pedagógusképző karon oktató Gulyás László professzor eddig sem a sajtó kérdéseire, sem más nyilvános formában nem próbálta cáfolni, hogy a neki tulajdonított kijelentések valóban elhangoztak.

Márpedig ezek a kijelentések nagyon súlyosak. »Cigányozástól« a »niggerezésig« terjed a skála, vegyítve egy kis szexizmussal és némi homofóbiával, nyilván azért, hogy teljes legyen a kép. Ráadásul aligha egyedi esetről van szó. Jut eszünkbe: miféle lelkület szükségeltetik ahhoz, hogy valaki oktatói munkássága részeként »fekete ribancnak« nevezze az Egyesült Államok alelnökét?

Gulyás László professzor – nem mellékesen a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója – megbánás helyett mást mutatott. Sértettséget és pökhendiséget. Miután megtudta, hogy hallgatók panaszt tettek ellene, a Szeged.hu beszámolója szerint heveny komcsizás kíséretében javasolta, adja le az óráját az a diák, aki »nem ért egyet a nemzeti, polgári, konzervatív értékrenddel«.

Gyönyörű. A nemzeti és a polgári értékrend hivatkozási alap volt akkor is, amikor nevezett személyt Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítette idén március 15-én.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 18. 10:38
A "professzornak" mellesleg már le kellett volna mondani legkésöbb akkor amikor Áder elítélte a stílusát. Vagy talán mást gondol Orbán mint Áder erről ? Mert Orbán még nem szólalt meg, pedig szokott ilyesmire reagálni. Én ha párhuzamot vonok, mondjuk Petry és a professzor esete között, bizony a magyar nemzet szempontjábol sokkal fontosabbnak tartom, mint Petryét. Az utóbbi egy német foci klub és Petry munkahelyi vitája, míg ez a professzornak nevezett emberke egy oktató egy magyar egyetemen !
VeJoLa
2021. április 16. 10:34
Ha a nemzeti oldal ugyanúgy gondolkodna, mint a "liberális", mitől lenne nemzeti? - Arról ne is beszéljünk, hogy a "píszí" a lehető legdiszkriminitívabb: annyira cikinek tartja, hogy a dolgok azok, amik, hogy "tapintatból" inkább átnevezi őket - ami duplán sértő!
Vakfolt
2021. április 16. 08:16
" Jut eszünkbe: miféle lelkület szükségeltetik ahhoz, hogy valaki oktatói munkássága részeként fekete ribancnak nevezze az Egyesült Államok alelnökét?" Amilyen a CNN igazgatójának is van.
az ember
2021. április 15. 20:32
Érdekes módon most nem ajvékolnak feljelentőzésről, házmesterezésről, autonómia megsértéséről stb a 444-en, indexen, hvg-nél, helsinkiéknél. Ezzel együtt ha tényleg elhangzott a niggerezés, azt nem tartom helyesnek. Nincs kifogásom a niggerezéssel szemben általában, ebben az esetben a négert használtam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!