Nemdiktatúra

2021. április 06. 10:55

Az orvos életeket akar menteni, míg egy beszari populista politikus inkább abban érdekelt, hogy ne essen a népszerűsége.

2021. április 06. 10:55
Batka Zoltán
Népszava

„Nem diktatúrában élünk, hanem szabad országban, és a magyarok eleve nagyon kényesek az ilyesmire, ezért a kötelező oltás a felnőttek esetében nem járható út – mondta az Erős Ember a „nemdiktatúra” jegyében lábhoz idomított riporternek a közrádióban, aki meg nagy szólásszabadságában elfelejtett visszakérdezni, hogy az úr miről hablatyol? Esetleg lesz szíves fellapozni az egészségügyi törvényt, és a kötelező védőoltásokat részletező 1998-as rendeletet. Onnan kiderül, hogy ma Magyarországon jelenleg egy fél tucat oltás kötelező.

És ha Gödény-hívő kristályjós apuci és vakcinaszkeptikus fényevő anyuci nem oltatja be mondjuk vírusos gyermekbénulás vagy tuberkulózis ellen a gyermekét a szólásszabadság és a Vízöntő jegyében, hát akkor mennek a böribe, és onnan ugathatják a holdat, hogy sérült az ő véleményszabadságuk. De az nagyjából a francot sem fogja érdekelni, mivel a többség azt már felfogta, hogy nem az a demokrácia ismérve, hogy a gyerekek szabadon meghalhatnak mondjuk gümőkórban vagy torokgyíkban.

Vagy esetleg mégis ott ólálkodik valami diktatúra szerűség, ahol egy laikus kis golyhó akarja megmondani az orvosok helyett, hogy a mára cirka 21 ezer embert kinyíró koronavírus elleni oltás kötelező legyen-e vagy sem? Lehet, hogy egy orvos mást mondana. Az orvos ugyanis életeket akar menteni, míg egy beszari populista politikus meg inkább abban érdekelt, hogy ne essen a nagy műgonddal felépített népszerűsége. Ez már inkább a diktatúra nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zubrovka
2021. április 07. 07:38
Fogalmazzunk kulturáltan! Ez az újságíró erős felkérésre, ajánlásra, netán parancsra írt valamit. Ha ezt meggyőződéséből tette nem tartozik abba a kategóriába, amelyre érdemes figyelni. Annak a csoportnak kitűnő publicistája lehetne, ahol síppal, dobbal, kereplővel stb. politizálnak
confitür
2021. április 07. 05:44
Aki ezt a cikket Írta,enyhén fogalmazva, gyengeelméjű.
ambaracurjan
2021. április 06. 23:31
Most őszintén: ha kötelező lenne a vakcina a baloldal naponta tüntetne vérben forgó szemmel a diktatúra és a diktátor ellen. Megjegyzem jogosan, lehet még én is ott lennék. Az a ti bajotok, Zoltán, hogy a patás az esetek túlnyomó részében jó irányba megy, ti meg a rossz irányba. Hogy a sok rossz döntés nálatok természetes vagy csak kényszer nem tudom de a lényegen nem változtat. Bármennyit lop a Fidesz(nem mintha ti nem tennétek csak most kevés a lehetőség), ilyen gyenge de akarnok, szerencsétleül ostoba lúzer társaságra mint ti vagytok a szomszéd macskát se bíznám. Nemhogy egy országot.
Dodi1015
2021. április 06. 19:10
Ó hogy vazze, hogy te miért kaptad meg a kötelező csecsemő kori kötelező oltásokat. Kár volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!