Minden Gulácsival kezdődött

2021. április 11. 07:32

Egy német cég a véleménye miatt rúgott ki egy kiváló magyar szakembert.

2021. április 11. 07:32
null
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Megrengette a hazai közéletet Petry Zsolt kirúgása.

Mármint nem úgy, ahogyan egy megtörtént esemény szokta a mi kis beteg, csak különböző buborékokban létező nyilvánosságunkat, amikor már fel sem kapjuk a fejünket arra, ha az ellenzéki, szélsebesen haladó sajtó meg sem ír egy aktuálisan fontos hírt, inkább hallgatnak a kollégák, mint szégyenlős kutyusok szomorú végtermékei a friss tavaszi fűben. Hanem tényleg. Az elmúlt hét másról sem szólt, csak a Hertha kapusedzőjének a kirúgásáról.

Minden Gulácsi Péterrel kezdődött, aki egy nap egy »harcos« és »bátor« posztot élesített a hivatalos oldalán, amellyel a liberálisoknak és az egyre militánsabban harcoló LMBTQI-közösség aktivistáinak udvarolt. Igen, az idézőjelek használata szándékos volt. A magyar válogatott kapusa azt írta, hogy a család az család. Meg még sok zagyvaságot, de beszéljen helyettem inkább maga a nagy gondolkodó:»Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!«

Ez a görcsös megfelelési kényszer inkább volt komikus, mint hősies, arról nem is szólva, hogy Németországban egy ilyen bejegyzés pontosan belesimul a mindent uraló fősodorba, a közélet, a sajtó ájultan tapsolt is hozzá, így csak a leggyakorlottabb és leggátlástalanabb agymosók nevezték forradalmian bátornak a megfogalmazóját. Németföldön beszállni a toleranciabajnokságba, nos, ebben nincs semmi kockázat, mindössze tét nélküli elfoglaltság. Sőt díjeső záporozik a Gulácsikra, a szponzorok is elégedetten csettintenek, sőt valószínűleg a legújabb és legjobban felszerelt szponzorautó is megérkezik egy ilyen jóemberkedés után.

Petry Zsolt deklaráltan politikai okból veszítette el a jól fizető fő (!), mondom: főállását. Ugyanis a magyar kapusedző finoman, tényleg nagyon visszafogottan kritizálni merészelte Gulácsit, no nem a szivárványcsaládok melletti kiállása miatt, lapunknak éppenséggel pont azt nyilatkozta, hogy azzal nincs is semmi baja, mindössze úgy látja, hogy egy sportolónak nem szerencsés ilyen témákkal borzolni a drukkerek kedélyeit.

Hiszen régóta tudjuk, hogy a szakértelem mindössze csak fasiszta trükk, egy sokadlagos valami. Ami valóban számít, az a szélsőséges libsizmus és az igazságot elhallgató jóemberkedés.”

Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. április 12. 11:01
"Egy német cég a véleménye miatt rúgott ki egy kiváló magyar szakembert." És? Megteheti. Ez a törvény. Munka törvénykönyve 8-as paragrafus. Ki hozza a törvényeket?
KonzervatívHarcos
2021. április 11. 22:09
Gáz hogy kirúgták. Engem viszont sokkal jobban zavar az a véleményterror ami itthon van, itthon is rúgnak ki embereket véleményük miatt, illetve be sem kerülhetnek bizonyos helyekre a véleményük miatt. Erről miért nem írsz? Miért érdekel téged jobban hogy mi van németországban és miért hallgatsz mindig arról a helyzetről ami itthon van? Te azért vagy rosszabb egyébként mert a hazugságot a "konzervatív" és "nemzeti" címkék alatt követed el és honfitársaid ellen, sunyi módon, mindenféle trükkről beszélve. És ezt az álnemzeti áruló hazugságot milyen trükknek hívják?
zzzz
2021. április 11. 20:04
Nem Gulácsival kezdődött, hanem azzal, hogy egyesek nem képesek elviselni, hogy egy magyar focista nem feltétlenül velük ért egyet. Miért kellett a Magyar Nemzetnek provokálnia Petryt ilyen kérdésekkel? Mi köze van a Hertha kapusedzőjének ahhoz, hogy mit posztol a Lipcse kapusa instagramon? (Nem tartom helyesnek a kirúgását természetesen, de azért a Magyar Nemzet jócskán tett azért.)
fusi.misi
2021. április 11. 18:05
Arról mit mondott a Gulácsi, le mer hajolni a Lipcse zuhanyzójában ha leejtette a szappant? Vagy direkt ledobja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!