Miért van nálunk két és félszer több áldozat, mint Ausztriában?

2021. április 23. 09:36

Álljanak le, túl sok a fájdalom, az áldozat!

2021. április 23. 09:36
Szél Bernadett
Facebook

„Árulja el nekem Gulyás Gergely: ha az oltás a tesztelés alternatívája, és Ausztria alapvető tévedésben van, akkor miért van nálunk két és félszer több áldozat, mint Ausztriában? MIÉRT? A szívünk szakad meg, hogy eddig több, mint 26 ezer honfitársunkat veszítettük el a járványban, és ebben a helyzetben joggal remélhetnénk önkritikát a kormánytól, de nem — ők csak mennek tovább. Arra a kérdésre, hogy tervezik-e osztrák mintára ingyenes koronavírus-tesztek bevezetését a biztonságos nyitás érdekében, nem az a helyes válasz, hogy ez egy »alapvető tévedés«, mert »az osztrákok azért tesztelnek annyit, mert kevés az oltás.« Nem, nem és nem.

Az igazság az, hogy a Fidesz is pontosan tudja, az oltás mellett tesztelni kellene, de azt meg kellene finanszírozni a költségvetésnek, mert nem bírja a magyarok pénztárcája, és Gulyás produkcióját látva jól láthatóan MINDENT bevetnek, hogy ne kelljen ingyen teszteket adni nekünk. Mindent.

A tesztelés ugyanis arra jó, hogy a társadalmi védettség kialakulásáig tartó időszakban megfékezzük a vírus terjedését és kontroll alatt tartsuk a járványt. Egyéni szinten a második oltástól számítva 2-3 héten belül alakul ki a védettség, társadalmi szinten 80-90 százalékos átoltottság mellett. Ehhez súlyos hónapok kellenek. A Fidesz éppen ott rontotta el a védekezést, hogy nem teszteltek az oltással párhuzamosan. Ezért TRAGIKUSAK a járványügyi adataink, ezért van ötödik hete 200 felett a halálos áldozataink száma és ezért magas még mindig a napi fertőzésszám.

A válasz nyilvánvalóan az, hogy oltani ÉS tesztelni egyszerre kell. Pont, ahogy Ausztria tette. Őket kellett volna követni, és akkor most nem itt tartanánk! Álljanak le, túl sok a fájdalom, az áldozat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. április 23. 23:25
Pesti uti otthon? Barom aljas ugynök! De ki most ez a ripacs?
palicsi
2021. április 23. 21:08
Azrét Berni, mert ez (sem) a te eszednek való!
Szerintem
2021. április 23. 20:21
Mi van, te nem valami momentumosféle vagy? Aztán Gyurcsány szövegkönyvéből tartasz felolvasást? Nem baj, ezt tudni is egy hasznos info.
balbako_
2021. április 23. 18:08
Ha valaki tényleg kíváncsi az egészségügy állapotáról íme: https://szamokadatok.hu/egeszsegugy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!