Levelet írtam a kínai nagykövetnek

2021. április 14. 15:39

2022 után leállítjuk a kínai egyetemi projektet, ha azt a jelenlegi feltételekkel akarják megépíteni!

2021. április 14. 15:39
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Levelet írtam a kínai nagykövetnek: 2022 után leállítjuk a kínai egyetemi projektet, ha azt a jelenlegi feltételekkel akarják megépíteni! Orbán Viktor egyre látványosabban viszi Kelet felé Magyarországot: a kínai Fudan egyetem beengedése és a CEU elüldözése világos jelzése annak, hogy a magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink.A Kínai Kommunista Párt és a Fidesz-kormány háttéralkuja alapján ráadásul úgy próbálják felépíteni a Fudan budapesti kampuszát, hogy a 2022-es kormányváltás idején a »beruházással összefüggő folyamat már ne legyen leállítható«.

Csakhogy ilyen nincs: minden eszközünk meglesz arra, hogy leállítsuk a projektet, ha a kínai fél nem hajlandó változtatni a feltételeken.Erről írtam levélben Qi Dayu kínai magyar nagykövetnek, és találkozót is kezdeményeztem. Egyértelművé tettem, hogy tisztában vagyunk a szándékaikkal: azzal, hogy ugyanúgy geopolitikai céljaikra használják az egyetemeiket, így az ügynökképzőként is funkcionáló Fudant, mint a Huawei által építendő 5G-hálózatot vagy a 2400 év alatt megtérülő, kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonalat.Magyarország viszont büszke, nyugati ország, ami sosem lesz anti-demokratikus keleti rendszerek kiszolgálója – a jelenlegi látszattal ellentétben a Fidesz-kormányzás csupán egy átmeneti, zsákutcás időszak Magyarország történelmében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. április 16. 09:20
Levelet írtam... El is küldte? Van a kínaiaknak spam szűrője? A nagykövetség kapujában is van spam szűrő? Én arra volnék kíváncsi, lesz e válasz. Hogy mi, arra már nem is olyan nagyon.
Libakergető
2021. április 15. 16:09
Ahogy olvastam: Kína úgy beszart Banditól, hogy egyből mozgósították az agyaghadsereget.
petike21
2021. április 15. 15:31
Hát igen. Bandika fontos ember. Ő papírt és ceruzát fogott és írt. Egy levelet. Kinek? A kínai nagykövetnek baszki. Végre valki cselekszik értünk. Majdnem elsírom magam. Köszönjük Bandi
fogas paduc
2021. április 15. 15:18
Mikor mész a börtönbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!