LeBron James már a rendőröket is fenyegeti

2021. április 25. 16:55

A sportoló olyan befolyással rendelkezik, amilyennel jelenleg más A-kategóriás hírességek nem.

2021. április 25. 16:55
null
Patkó Endre
Kontra

„Az Egyesült Államokban vérre menő viták folynak arról, hogy ki a jelenkor legnagyobb sportegyénisége. Az amerikai sportok világszintű térhódítása a 80-as évek végétől előrevetítette, hogy immáron nem csak focisták jöhetnek szóba ezeken a diskurzusokon. Az NFL kinevelte Tom Brady-t, az MLB Derek Jetert, az NHL pedig Wayne Gretzky-t. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy róluk, mi európaiak valószínűleg csak említés szintjén hallhattunk volna, ha nincs egy bizonyos Michael Jordan.

Rá ugyanis már az egyetemről kikerülve felfigyeltek a sportmarketingesek és nem csak kimagasló tehetsége okán vált nemzetközi ikonná. Minden idők legjobb kosárlabdázójává nőtte ki magát, emellett sikeres vállalkozásai, szponzori szerződései miatt a 90-es évek közepére nem volt szinte ember a világon, aki ne hallotta volna a nevét. Ha ő nincs, valószínűleg sem az NFL, sem az NHL, sem pedig az NBA nem indul el világhódító útjára, így a mai nap leghíresebb amerikai szupersztárja, LeBron James sem tart ott, ahol.

Az Észak-Amerikai kontinens ma élő, legnagyobb hatással bíró sportolója ugyanis olyan befolyással rendelkezik sportsikerei nyomán, amilyennel jelenleg más A-kategóriás hírességek nem. Emberek milliói figyelik, milyen zenét hallgat, milyen ruhákat hord, milyen előadókkal barátkozik, vagy éppen milyen közéleti témákban foglal állást. Mert bizony állást foglal, méghozzá elég gyakran, ellentétben az emiatt gyakran bírált Jordannel, akit legtöbbször azért vesznek elő kritizálói, mert nem emel szót a feketéket ért agresszió, vagy az általuk rendszerszintűnek vélt rasszizmus ellen. Pedig, ha valaki, Jordan igazán közelről tapasztalhatta meg, milyen a feketéket ért erőszak: édesapját 1993-ban a saját autójában szunyókálva egyszerűen lelőtték, hogy autóját ellophassák.”

A témában írt cikkünket itt olvashatja.

Nyitókép forrása: MTI/EPA/David Maxwell

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. április 26. 07:56
,,Meddig ér az a vonal, amettől még azt mondhatjuk, hogy a BLM mozgalom, vagy az amerikai celebritások közösségi médiaszereplése nem rasszizmus?,, - kérdi Szerző azt, amiért írta ezt a meglehetősen tájékozatlan szöveget. Válasz: addig, amíg az elnyomott kisebbségek tagjaként nyilvánulnak meg. Ez NEM JELENTI AZT, hogy amennyiben egy ilyen megszólalás törvénysértő, akkor büntethető. (Amiért nyilván levetették vele a nezről az NBA jogászai...) Ja! És az említett sportolók igenis ismertek voltak nálunk is, és NEM Jordan csinálta meg az Usa profiligáit.
szürkeSzarvas
2021. április 25. 20:48
Az USAnak vége. Jelen formájában. Csak idő kérdésea a polgárháború,vagy a zsidó(!) "fasizmus". Harmadik opcio nincs.
Bergengócián
2021. április 25. 18:49
"Az NFL kinevelte Tom Brady-t, az MLB Derek Jetert, az NHL pedig Wayne Gretzky-t." Hát most mit mondjak? Sohasem hallottam ezekről az urakról. Én csak egy amerikai sportolót ismerek aki összemérhető LeBron Jamessel . A neve O. J. Simpson, szomorú élete volt, fiatalon megözvegyült.
Magicus
2021. április 25. 18:26
A genetika az GENETIKA attól függetlenül,hogy ezt sokan nem ismerik el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!