Dehogy akarunk visszamenni a munkahelyeinkre!

2021. április 26. 11:03

Van itt egy konok félreértés, amelyet szerencsésebbnek tartunk már most tisztázni.

2021. április 26. 11:03
null
Kocsis Árpád
Mérce

„Az újranyitás kapcsán felmerül az a különösebben meg nem indokolt igény, hogy mindazok, akiknek a koronavírus-járvány ideje alatt végleg meg nem szűnt az állása, iparkodjanak vissza a munkahelyeikre.

Azt is hallhatjuk, hogy a pedagógusoknak leginkább amiatt kellene visszatérniük április 19-én az iskolákba – akár csak egyetlen védőoltással is a karjukban –, mert »a szülőknek vissza kell menniük dolgozni«.

Mintha a gyermek olyasvalami lenne, amelyet csak a rendkívüli állapot tarthat otthon, rendes körülmények közt simán lepasszolható.

S bár az újranyitás megszabott feltételei pontosan olyan obskúrusak, mint ahogyan a járvánnyal kormányzás (hiszen járványkezelésről, kegyeleti okokból mégsem beszélhetünk) egésze, elkerülhetetlennek látszik, hogy visszatérjünk a munkahelyeinkre.

A kérdés azonban ettől még kérdés marad, a megválaszolása pedig sürgető. Minek mennénk vissza a munkahelyeinkre?

Azt, hogy a munkás mennyit ér, tudjuk jól. A legfeljebb csak három hónapra kiutalt »álláskeresési járadék« árulkodik arról, mire taksálják azt, aki elveszti a megélhetését. Ám ez csak Magyarországra vonatkozik, amely élen jár a munkásnyúzásban, s nem kis erőfeszítésébe kerül más államoknak, míg beérik.

S ha ez most így van, miért gondoljuk, hogy a következő válságnál másként lesz? Előzzük meg a bajt azzal, hogy nem térünk vissza a munkahelyeinkre.”

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI / Marjai János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. május 07. 02:12
Szörnyű mélyszegénység van a munkahelyre nem térnek vissza , munka nélkül jól élnek :) Nem termelő munkahelyek szolgáltatók zártak be napi bevételük a vendégekből jön össze. Nem nyugdíjas állások . Bezzeg Megyesi-Horn-Gyurcsány-Bajnai kormányok 1.5 millió munkást utcára dobtak , valahogy nagy csend volt , még a kommunista diktátorok kormányoztak mindenki a pofáját befogta . Tudták ha pofáznak a kádárkolbászt kapják , Gyurcsány 2006-ban osztogatta .
formaegy
2021. április 27. 10:45
"Előzzük meg a bajt azzal, hogy nem térünk vissza a munkahelyeinkre." Mutass példát! NE ÍRJ!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 26. 21:43
Ma tanultam egy politikailag korrekt szót KariGeri főnökétől; Gané!
Zsolt75
2021. április 26. 19:36
Marxista here.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!