Kettős mérce Berlinből

2021. április 23. 08:38

Hogy is van ez? Magyarország nem járhatja a saját útját, csak Németország?

2021. április 23. 08:38
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Kettős mérce Berlinből

Angela Merkel egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel karöltve bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat.

Ha el is tekintünk attól a ténytől, hogy a keleti vakcinák – amelyeket a legjobb magyar szakemberek vizsgáltak – ugyanolyan hatékonyak és biztonságosak, mint nyugati társaik, akkor sem feledkezhetünk meg arról, hogy márciusban még maga Merkel asszony mondta, hogy amennyiben nem kerül sor a Szputnyik vakcina európai szintű beszerzésére, »Németország a maga útját járja majd.«

Hogy is van ez Magyarország nem járhatja a saját útját, csak Németország

Az igazán nagy csavar a történetben, hogy a mai nap folyamán Michael Kretschmer CDU-s szász miniszterelnök oroszországi látogatása során bejelentette, hogy Németország a nyár folyamán 30 millió dózis Szputnyik V oltóanyag vásárlását tervezi…

Ki érti már ezt…

Mindeközben a magyar lakosság több mint egyharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina legalább első adagját, ami nem sikerülhetett volna, ha Brüsszelre várunk.

A magyar vakcinabeszerzés sikerességét igazolja, hogy egyre több tagállam, így Németország is nyit a keleti oltóanyagok felé.

A képmutató nyugati kettős mércén pedig elég csak mosolyognunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2021. április 24. 08:50
Csókos Jutka most is maszatol. A németek ugyanis eddig is rendeltek az orosz vakcinából, csak addig, amíg az Európai Gyógyszerügynökség nem adja rá áldását, nem oltanak vele. Ez azért nem ugyanaz.
Szuverén maffiaállam
2021. április 23. 14:01
Trükkös Jutka, te is csak azt csinálhatod, amit a csúti gazdád parancsol.
tacsi90
2021. április 23. 12:47
CSOK-os juci ismét kikéri magának... arról miért nem szól a miniszter asszony, hogy kilopja a kormány az állami vagyont magán alapítványokba??!! egy igazságügyi miniszter hogy nézheti tétlenül, hogy ellopják a nemzeti tulajdont?!
bagira
2021. április 23. 10:45
Uniós pénz nem ingyen van. Külföld a nemzeti vagyon 1/3 kiviszi , eus béreknek a magyarok 50% kapja ez a kettős mérce , az eus pályázati pénzek nem adomány . Magyarország eu felé befizetett 1/5 kapja vissza. Nincs ingyen ebéd. Brüsszel nem jótékonysági hivatal . Nyugati tőkés világ a magyarokról a keleti blokkról 7 bőrt lehúz. Eus pénzek 70-75% Brüsszelbe vissza megy , brüsszeli pénzekkel betelepült nyugati tőkés cégeket támogatja . Felénk az eu ezért nem zárja be az eus pénzeket .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!