Karácsony szokás szerint lusta volt dolgozni

2021. április 01. 08:27

Most durcás kisgyereket játszik.

2021. április 01. 08:27
Patkó Endre
Kontra

„A történet röviden annyi, hogy a fővárosi hajléktalankórház épületébe az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet költözik egy évekkel ezelőtti ingatlan adás-vétel folyományaként. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában levő ingatlant a Főváros 2012 óta bérli. Az intézmény pedig 8 évvel ezelőtt több száz milliós állami támogatásból jött létre. A szerződésük ugyan határozatlan időre szólt, azonban egy kitétel miatt 8 év után ez felbontható. Ennek hatályba lépése során az MNV felbontotta ezt a szerződést, amelyről 2020 júniusában értesítették is a Fővárost.

A 6 hónapos felmondási idő alatt az önkormányzat azonban passzív magatartást mutatott (értsd: szokás szerint karba tett kézzel ültek a babérjaikon és facebookoztak) ezért egy további 3 hónapra szóló, határozott idejű szerződést kínáltak nekik, hogy ugyan mégiscsak kezdjenek valamit a kórház megszűnésével a betegellátás folytonosságának biztosítása érdekében. Minden hiába, Karácsony Gergelynek, négy alpolgármesterének, negyvenvalahány tanácsadójának és egy Gál J. Zoltánjának 9 hónap sem volt elég ahhoz, hogy megszervezzék a kórház költöztetését, illetve egy másik ingatlanba helyezését.

Helyette megint csak kapkodnak és kapitális hibájukat a Facebookon próbálják árnyalni azzal, hogy mindent a Fideszre kennek. Habonyoznak, mutyiznak, meg prüszkölnek ahelyett, hogy végre egyszer csinálnának is valamit.

Hiába a szerződés diktálta feltételek, a Főpolgármester kijelentette, hogy a jogállamiságra való tekintettel (!!) a májusi határidővel sem hajlandó kiköltöztetni a kórházat az ingatlanból. De hogy hivatkozhat a jogállamiságra, amikor épp megszegni próbál egy szerződést? Ez is amolyan karácsonyos hatásvadász blöff a sok közül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anyádcsipája
2021. április 01. 12:39
Akkor nagy a baj, amikor a hülyeséget, a szakmaiatlanságot elkezdik erénynek beállítani és a hatalommal szembeni állásfoglalásnak tüntetik fel. Még nagyobb a baj, ha ezt egy réteg el is fogadja, sőt, lassan már el is várja. Egy maffiakormányt készülünk leváltani egy aljas, hozzá nem értő ellenzékre. Isten óvja hazánkat!
tóth mária
2021. április 01. 10:20
Karácsony olyan buta mint a műveletlen föld. Bezzeg(h) az egója! Nem szólt még a család, hogy 1bites agyad van?
pindos
2021. április 01. 10:05
Ezt a macskajancsit Budapesten kívül ki választotta volna?Sajnos a főváros szubkúltúra lett.
pitypang1125
2021. április 01. 09:46
Te ostoba ökör, legalább azt fognád fel amit olvasol, ha már ide böfögsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!