A klímaváltozás már most érinti a főváros működését

2021. április 03. 14:17

A járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük.

2021. április 03. 14:17
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„A héten aláírtam Budapest klímastratégiájáról, illetve elkészült a Radó Dezső Terv – a Főváros Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve!

A klímastratégiában azokat a lépéseket határoztuk meg, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen. A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során.

A járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek. Ahogyan David Brower, környezetvédő mondta: »A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.« Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat, vele együtt a hazánkat és a városunkat.

A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is határoztunk úgy, hogy elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2021. április 05. 08:55
Ilyen inkometens és korrupt polgármestere még nem volt Budapestnek, Demszky kivételével.
Megtalálta
2021. április 04. 15:37
"Ahogyan David Brower, környezetvédő mondta: 'A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.'" Ha tényleg ezt mondta, akkor David Bower egy idióta. Apáinktól örököltük, gyerekeink, unokáig pedig tőlünk fogják örökölni.
Ubulka57
2021. április 04. 14:30
De konkrétan mi a teendő?
SwordFish
2021. április 04. 10:22
A klímaváltozás miatt nincs lóvé a BKV alkalmazottaknak és amiatt fogjátok leállítani a céget az agyatlan PCR teszteléssel, ugye, Geri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!