Káoszkészítők

2021. április 11. 09:53

Az ellenzék egyik legkedvesebb vesszőparipája az „oltáskáosz” kifejezés volt.

2021. április 11. 09:53
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Az ellenzéknek heteken át az egyik legkedvesebb vesszőparipája az »oltáskáosz« kifejezés volt, az internetes kereső egy pillanat alatt közel hatezer találatot ad rá, és a szám még mindig növekszik. Pechükre azonban ilyen nem volt, kisebb-nagyobb döccenők persze akadtak, de mára kisebbek sincsenek, napi átlagban százezer fölött van az első és második oltást rendben, különösebb várakozás nélkül felvevők együttes száma. Erre bármelyik ország büszke lehetne.

Erre mit javasol az egyesült ellenzék? Hogy töröljék el a regisztrációt, legyenek nyitott oltópontok, ahová bárki bármikor odamehet, és oltást kérhet.

Képzeljük el a helyzetet. Megnyílik az oltópont, és egy óra alatt odamegy tízezer ember. Vagy tizenötezer. Az oltóponton aznapra van mondjuk kétezer adag vakcina. Az eredmény elképzeléséhez nem kell nagy fantázia.

Ezt követeli az ellenzék. Ők szeretnének országot vezetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. április 11. 12:52
Azért frankó úgy közlekedni, hogy magasról szarhatod le ezt az egészet. Ráadásul én korán megkaptam a munkám miatt. Nem irígylem a többi ország lakosait. Orbánék MÁR MEGINT profik voltak. Az arnykészlet megháromszorozása pedig már csak hab a tortán. Egy válság idején!
Vidėken újrakezdő
2021. április 11. 12:08
"Megnyílik az oltópont, és egy óra alatt odamegy tízezer ember. Vagy tizenötezer. " Mint a választásokkor, amikor egyetlen körzetbe jelentkeztek be tömegesen.
teklapavle
2021. április 11. 11:49
Sikerült ma is megállapítani, hogy a tragikus halálozási adatokért a letűnt, megvetett, elutasított rablóbanda baloldal felel. Nem pedig a 10 plusz 1 éve kétharmados hátszéllel hatalmon lévő Orbán-kormány.
T. Péter
2021. április 11. 11:33
"az internetes kereső egy pillanat alatt közel hatezer találatot ad rá, és a szám még mindig növekszik." Gábor, néha előfordul, hogy erre jársz. Ha megteszed, tanulj: nem, nem azt jelenti. Állandó tévedés, hogy valaki beír valamit a guglinak, és utána kimásolja, hogy milyen szám van a tetején. Nem azt jelenti az a szám. Ha elkezdesz lapozni, látni fogod, hogy mindössze pár oldal tényleges találat van, az utána jövők már egyáltalán nem pont az eredetiről arról szólnak, a gugli elkezd kreatívan kapcsolódó, hasonló találatokat adni, nem azt, amit az elején kerestél. Per pillanat, ha az "oltáskáosz" szót írod be (idézőjellel, fontos!), akkor hét oldalnyi találatot kapsz -- láthatod alul --, és mivel mindegyik oldalon tíz szerepel, ez hetven. Nem hatezer. Érvelhetsz azzal, hogy használják a kifejezést (igen, használják, átvették a Fidesztől, ő kezdte, hogy fog egy hangzatos összetételt, és nyomja mindenhol, az ellenzék is ezt teszi, gyárt egyet, és nyomja mindenhol, ide fajult a közéleti kommunikáció, ebben neked is megvan a magad dicstelen szerepe). De ne használj tudatlanságból eredő hamis érveket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!