Gyarmati bullshit, hogy van különbség Hrutka és Petry esete között

2021. április 07. 18:59

Számomra azonban Hrutka János kirúgása sem lenne szimpatikusabb, csak mert a munkáltatója nyíltan mondja ki, hogy a véleményéért történt.

2021. április 07. 18:59
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Mielőtt Bede Márton a gatyájába csöppen a függetlenségtől, a csapat hivatalos oldalára kattintva nézzük, kik a szponzorai, akik szerinte átlátható és független működést biztosítanak: a Nike, a Coca Cola, a McDonalds kávézó brandje, sporfogadó irodák, kereskedelmi bankok, kriptovaluta cégek (átláthatóság, ugye).

(...)

És ezek azok a tőkeforrások, amik fenntartják a Bede által tisztának, függetlennek és transzparensnek láttatott Herthát. Nos, szerintem meg amíg ki nem derül, hogy Mészáros Lőrinc földalatti üzemekben dolgoztat gyerekeket Kaleta Gábor műszakvezető felügyeletével, addig a Hertha szponzoraihoz képest a NER-oligarchák szállodafelújításai napközis csínytevések. És nem, ne jöjjünk azzal, hogy az egyik közpénz lenyúlás, a másik meg piac, mert a közpénz be nem fizetése éppen úgy az adófizetőket károsítja, az említett cégek pedig szegényebb (vagy nem is olyan szegény) országok komplett éves költségvetéseit lopják el azzal, hogy nem adóznak sehol.

Független, transzparens intézmény?

Ahogy Bede Márton független, úgy lehet, hogy ez az intézményrendszer is. Számomra azonban Hrutka János kirúgása sem lenne szimpatikusabb, csak mert a munkáltatója nyíltan mondja ki, hogy a véleményéért történt.

Ezt ugyanis polgáribb helyeken (nem a 444 szerkesztőségében) nem átláthatóságnak hívják, hanem hatalmi arroganciának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. április 08. 11:54
barna nyelvű tibi atya
ujujuj
2021. április 08. 11:10
A cikk legfontosabb mondata, kár, hogy a mandi szemléjéből kimaradt: "Hrutka és Petry botrányai egyáltalán nem csak azért hasonlók, mert focisták a szereplői. Hanem azért, mert mindkét esetben a futball évszázados kultúráját megrontó tőkeérdekek rondítottak bele abba, ami miatt a futball azok számára is szerethető, akiket nem érdekel a játék: a kendőzetlenségbe, a köntörfalazás nélküli szabad véleménykifejezésbe." Ezért utáltam meg a profi futballt, pedig az egyik nagy rajongója voltam.
Tehetős Totó
2021. április 08. 06:02
Hurutkát (ahogy még az Árpádkorban hívhatták) azért tartották, hogy okosakat mondjon. Petryt, hogy eddzen. Namármost Hurutka váladékot köhögött fel, s ki is tette azonmódúlag...Petry +, megfogalmazott egy pertinens véleményt. Ha valakit azért rúgnak ki, mert képtelen megfelelni a munkaköri leírásnak (Hrutka takonygyenge volt, amúgy is!) jogosan rúgja ki a munkáltatója. Petryt meg (állítólagos jogállamban) jogtalanul. Ilyen egyszerű "atya"! Csak önnek "egyrészt/másrészt " jár az agya. Akkor már jobb, ha szembe utál, s nem keni szét a szart, mint a májkrémet a szendvicsére... Vagy a "gerinc" nem volt tétel a vizsgáin?
briganti
2021. április 08. 01:30
szép volt, te rühes köcsög - amilyen a fogadj Isten....ha már ennyire hülyének nézel minket... ez ilyen "minden nap veri a feleségét?" típusú példa, amivel te, mint celebgeci a "puzsér-berki-tibigyatya" szentháromságban próbálsz érvelni a bilkkes-mainapos agyonértesült álgondolkodó ripacskodásásodban leereszkedőn az olvasóid közé a tényektől és a kontextusoktól messze, összemosva, összetaknyolva, csendben összegyurcsányozva mindent, csak jó prolisan, bulvárosan, nagyon faszásan-megmondósan, jákobpetisen.........pfej, de egy undorító egy fíreg vagy te.....és gyáva szar.......a fajtád miatt tart itt ez a az ország még mindig.......csak kipusztultok egyszer.....adja Isten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!