Ezekre a szavakra ugranak a Facebook cenzorai

2021. április 12. 09:33

Az LMBTQ-közösség érinthetetlen, „Homonnay is belefér, Toroczkainak közben a nevét sem szabad leírni” – fogalmazott a Vasárnap.hu szerzője.

2021. április 12. 09:33
null

A Facebook cenzorai is előszeretettel alkalmazzák a kettős mércét mint eszközt – írja Rácsai Ákos a Vasárnap.hu-n.  „Ha valaki jobboldali emberek vagy politikusok halálát kívánja, esetleg a kereszténység ellen uszít, az belefér. Ez utóbbi kettőre egyébként nagyon

Amennyiben jelentjük ezeket a tartalmakat, úgy nem sokkal később kapjuk is róla az értesítést, miszerint megvizsgálták, és nem ütközik a közösségi alapelvekbe.”

A kettős mérce a gyakorlatban

A szerző felteszi a kérdést: Vajon fordított esetben, esetleg más vallások emlegetésénél is ez lenne a helyzet? Természetesen nem, írja, ott azonnal lecsap a pöröly, eltávolítják a bejegyzést, és a posztoló/kommentelő örülhet, ha megússza néhány nap kitiltással, és nem véglegesen inthet búcsút közösségi médiás fiókjának.

Az LMBTQ-lobbiról a következőt írja: „A progresszívok »szent tehene«, az LMBTQ-közösség úgyszintén érinthetetlen a közösségi oldalakon. Kritikáját, esetleg nemtetszését fejezné ki valaki a lobbi ellen? Tegye, de lehetőleg ne a Facebookon, amennyiben a továbbiakban is szeretne felhasználója maradni.”

Hitler tilos, Sztálin mehet

Rácsai szerint a woke médiumok elvárják, hogy saját magunkat cenzúrázzuk. Ehhez útmutatásul a felhasználási feltéteket használhatjuk, amelyben le van írva, hogy tilos faji, nemzeti, vallási, nemi stb. csoportok ellen gyűlöletet kelteni (ez pedig egy elég szubjektíven értelmezett fogalom), továbbá tilos veszélyes személyek és csoportok promotálása, írja. „Ez utóbbi alapján például tilos fotót közölni Adolf Hitlerről (fontos, hogy a kontextus nem számít, teljes ártalmatlan posztokat is szó nélkül törölnek), de

Sztálin és az egyéb kommunista tömeggyilkosok természetesen probléma nélkül mehetnek, ahogy a vörös csillag is, viszont senkinek nem ajánlom, hogy a Romantikus Erőszak nevű nemzeti rockzenekar valamelyik zeneszámát próbálja megosztani, hiszen az büntetést vonna maga után.”

Hangsúlyozza: mindehhez semmilyen útmutatót nem ad a Facebook, elvárja a felhasználótóitól, hogy saját magukat cenzúrázzák, ha pedig véletlenül mégis tiltott tartalmat posztolnak – hát így jártak. „Legközelebb majd jobban figyelnek a gondolataikra!”

Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. április 12. 15:20
zukkerino=adolp=uljanov=visszarionovics=....
zrx8
2021. április 12. 13:12
faceJEWk
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2021. április 12. 12:39
LMBUTAQ
Magicus
2021. április 12. 12:22
A face tele van dákós nyugger,dzsípó munkanélküli és egyéb legalja besúgókkal akik aprópénzért provokálnak, a legtöbb jobb oldalra befészkelték magukat mint példának okádék a belzebub akik csak azt várják,hogy szólj be nekik és azonnal jelentenek! Ezek mögött mindig ott vannak a facesok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!