Káoszcsinálók napja

2021. április 30. 15:48

Nagy nap virradt az oltáskáosz-narratíva jeles hazai képviselőire.

2021. április 30. 15:48
Kemenes Tamás
Mandiner

„Megrohamozták a kórházakat az oltatni akarók, miután reggel lehalt az egészségügyi online rendszer Orbán bejelentése után” írja a Telex.

Hát, nagy nap virradt az oltáskáosz-narratíva jeles képviselőire minden jel szerint –

próbálnak is élni a lehetőséggel keményen.

Bár Kiss Róbert az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ún. terheléses támadás érte az időpontfoglaláshoz szükséges kormányzati informatikai rendszert, addigra az ellenzéki sajtó lelkes munkatársai már csordultig röhögték (szörnyülködve, persze) az ország erre alkalmas részét.

Lám-lám, itt vagyunk a járvány kellős közepén, „kipusztult fél Magyarország", ahogy a derék Sárosdi Lilla nemrég közölte, ezek meg egy rendes weboldalt se bírnak összerakni az elrabolt adóforintjainkból, szakértelem zéró, Amiga 500-as személyi számítógép dorombol a kármelita sötét borospincéjében nyilván.

Szégyen, halál, O1G, tömeges oltáskáosz – vérmotolla.

Pedig jóval nagyobb publicisztikai elragadtatást ébresztő kérdés lenne, amennyiben tényleg terheléses támadás történt, hogy

vajon ki az az elvetemült gazember, aki ekkora elánnal nehezíti az oltási munkát, újra meg újra komoly veszélybe sodorva a magyarok életét.

De ebbe az irányba valahogy nem sikerül eltekintenie a Telexnek; egyszerűen nem megy neki. Bemeszesedett a nyaka. „A járvány alatt már hatodszor hivatkozik kibertámadásra a kormány" – ezt voltak képesek leírni a Kiss-féle bejelentés után.

Értjük, ugye? A gond nem az a Telex független és objektív észlelőkéje szerint, hogy bizonyos körök netán valóban jó mulatságnak (avagy politikailag kifizetődőnek) tartják, hogy brutális káoszt teremtsenek a koronavírus-járvány idején, ha csak egyetlen napra is,

hanem a hivatkozás maga.

„Már hatodszor hivatkozik a kormány kibertámadásra” – kissé úgy lehet ez, gondolom én csendben, mint azzal a fiatal nővel, akit hatodszor támadnak meg kocogás közben este a Városligetben, és aki ezek után, afféle eszét veszejtett kültelki matektanárként, még hatodszor is rendületlenül hivatkozik. Ne hivatkozzon, nem azért tartjuk. Vagy hivatkozzon, de csak kétszer. És egyébként is – minek ment oda?

Nos, az ilyen észjárás befogadásához már tényleg nagyon ellenzékinek kell lenni.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 02. 10:00
Én örülök a káosz-pénteknek, mivel pregnánsan rávilágitott az orbáni járvány kezelés hábáira és népszavazás lett a vége.
Tidal_wave
2021. május 01. 12:30
Telexes Munk Veronika nekiállt tarhálni Blinkennél...
zseblámpa
2021. május 01. 11:10
Fiatal ismerőseink kb. 3 órát álltak sorban a Pfizerért a Dél-Pesti Jahn Ferenc kórháznál. Amikor érkeztek kb. 400 ember volt előttük. Azt mondják nagyon szervezetten ment minden. Gyorsan alkalmazkodtak a megnövekedett terheléshez. Osztották a nyilatkozatot annak, akinek nem volt. Kapott ásványvizet, aki kért. Érdeklődtek, hogy nincs-e olyan, aki nem érzi jól magát. Kaptak tájékoztatást, hogy kb. még mennyit kell várni. Az emberek betartották a távolságot. 2,2 oltás percenként. Ez lenne a káosz?
zseblámpa
2021. május 01. 10:59
Egyelőre még nagy káosz van a védettségi igazolások terén, még nincs rendezve, hogy mit kell tartalmazniuk, ill. hogy melyik országban milyen oltást ismernek el. Sokan azért akarnak Pfizert, mert külföldre, nyugatra akarnak utazni (vagy utazniuk kell), a Pfizerrel viszont szinte mindenhol oltanak. Tehát nem biztos, hogy azok álltak sorba érte, akik benyalták az ellenzék dumáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!