Egy magyargyalázó szélsőbalos újságcikk utóélete

2021. április 12. 22:06

A HVG cikkírója – trágár kifejezések kíséretében − a honfoglaló magyarok kalandozó hadjáratain gúnyolódott.

2021. április 12. 22:06
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Hermann Róbert és Szabados György történészek említett párbeszéde igen tanulságos. Hermann professzor úr megengedően viszonyul a cikkben megfogalmazott, a fenti vitát kiváltó, a magyarságot súlyosan sértő kijelentésekhez, amikor ezt írja: »a magyar történelem elég gazdag és elég hosszú ahhoz, hogy akár egy ilyen kommentárt is elbírjon«. Szabados György ezt nem fogadja el. Szerinte a bíróság a magyarságot sértő, gyalázó kitételek miatt helyes ítéletet hozott. Jómagam – Hermann Róbert munkásságára tisztelettel tekintve – úgy vélem, itt nem a magyar történelmet, hanem a magyarságot sértették meg, méghozzá minősíthetetlen módon. Az említett portálon a történészek által felhozott érvek izgalmassá teszik az eszmecserét, amely egészen más minőséget tükröz, mint a HVG-s újságíró által képviselt színvonal.

A cikkben azonban szerepel egy olyan megállapítás, amely ugyan vélemény, de súlyosabban esik a latba, mint a sértegetés. Ez a következő: »a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy k…rva nagy verés jár most már a kalandozásért […] ebből aztán értettek, kisvártatva felvették a kereszténységet, és ma már milyen büszkék rá. Na pont így lesz ez a liberális demokráciával is.«

Nézetem szerint ez pont nem így lesz. A liberális demokráciának – amely immár az agresszív balliberális eszmeiségből táplálkozik – egyértelműen az a célja, hogy befolyását és hatalmát az egész földgolyóra kiterjessze. Nem vitás, nagy erőket – szellemit, gazdaságit, politikait – tudhat maga mögött. Az újságíró jóslata hasonló optimizmusból fakad, mint a bolsevikoké, akik szerint az ő harcuk lesz a végső, s amelynek következtében »nemzetközivé lesz holnapra a világ«.

A szovjet típusú proletár nemzetköziség is nagy reményekkel tekintett saját jövője elé. Valóban hatalmasra nőtt, azután, mint a mesebeli kis gömböc, egyszer csak szétpukkant. Ez lesz a vége a balliberális globalista törekvéseknek is.

A hazaszeretetből táplálkozó nemzettudat viszont élni fog, reményeink szerint az idők végezetéig”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. április 13. 16:52
Más kalandozásokról nem beszéltek? „A zsidók Cyrene-ben lemészároltak 220,000 görögöt, Cipruson meg 240,000-t. Egyiptomban is egy nagy számot. Sokakat e szerencsétlen áldozatokból szétfűrészeltek, mégpedig azon precedens által, amihez Dávid adta a beleegyezését. A győztes zsidók megették áldozataik húsát, nyalták a vérét és maguk köré csavarták az áldozataik beleit.” (Gibbon: Decline and Fall of the Roman Empire, London, 1862, Vol. II, 222. old.)
2021. április 13. 11:09
Azt milyen" gyökszóval"lehet kifejezni,hogy ezek a tiszteletre méltó nagy nemzetek elindultak a világba és lerabolták,kipusztították Dél-Amerikát,Ázsia indokínai részét,Afrikát,csupán humánumból?
voltospultos
2021. április 13. 08:02
Ugyanígy össze lehetne foglalni a marathoni futást meg az exoduszt is. De nem tesszük, mert van aki úriember, meg van aki pötsch.
ellenor
2021. április 12. 22:28
Ezért nem olvasom a HVG-t. Csak felidegesítene. Az újságíró - ha már ilyen rossz véleménnyel van rólunk és a múltunkról, jelenünkről, jövőnkről - húzzon el Germanisztánba. Fiatalabb lennék, még inzultálnám is (mondjuk pofán verném). A germánok persze pusziért jöttek, nem a javakért, á nem. A rabló szemetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!