A hülyeség diszkriminál

2021. április 26. 10:59

Diszkrimináció, jogszerűtlen, fasizmus, nácizmus, kirekesztés és a többi – harsogja az internet népe.

2021. április 26. 10:59
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Égszakadás, földindulás vette kezdetét miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy elérve a 4 millió beoltottat a régi életünkhöz hasonlót élhetünk. Pontosabban azok a magyarok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Itt kezdődött el a hiszti. Gondolkodjunk kicsit.

Az előrejelzések szerint a 4 millió beoltott jövő hét második felében lehet meg. Ezután kinyitnak a mozik, színházak, múzeumok, fürdők, állatkertek, kalandparkok, szállodák, éttermek és lesznek koncertek. A megszokott élethez egyre inkább hasonlót azok élhetnek, akik rendelkeznek vagy rendelkezni fognak védettségi igazolvánnyal.

Diszkrimináció, jogszerűtlen, fasizmus, nácizmus, kirekesztés és a többi – harsogja az internet népe. A 10 millió jogász, orvos, illetve vírusszakértő országának szeretném levezetni, hogy mi is ennek az egésznek az értelme. Tudom, hogy könnyebb okádni a baromságot és ész nélkül hülyeségekkel teleszórni a közösségi médiát, de néhány pillanat figyelmet és (nehéz lesz) gondolkodást szeretnék kérni.

Magyarország nagyon jól áll az oltásokat tekintve, a felnőtt lakosság majdnem fele már megkapta a vakcinát, ami nagyon pozitív főleg elnézve Európa többi országát. Ennek köszönhető az, hogy lehetséges fokozatosan újranyitni az országot. Az említett szektorok és az azokban dolgozók brutálisan nehéz helyzetben vannak. A döntéshozóknak egyszerre kell figyelembe venniük az egészségügyi és a gazdasági szempontokat. Itt jön képbe a védettségi igazolvány. Ha nem lenne papírunk arról, hogy be vagyunk oltva, akkor a jövő héten megnyitó helyek valószínűleg csak hónapok múlva tehetnék meg ezt és az bizony újabb nagyon komoly kiesést jelentene nekik. Arról nem is beszélve, hogy az emberek lelkének is jót tesz újra igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. április 26. 15:34
Nem, nem ott. Próbáld meg nem a Hopkinst hozni fel a hagymázaid megtámogatására. A Hopkins komoly dolog. Ha te Gatesben hiszel, akkor semmi közöd nincs a Hopkinshoz és ahhoz, amit az -- meg úgy általában a tudomány -- jelent.
HintaPalinta
2021. április 26. 15:15
A védettségi igazolvány megkövetelése mozi, színház, stb látogatásához gyengéden ösztönöz az oltás felvételére, vagy a védettség más módon való igazolására. Ha van elég vakcina (és úgy tűnik lesz), akkor olcsóbb, mint fizetni fejenként 100e forintot.
998877
2021. április 26. 13:52
A büdösbolsi Nagy Attila Tibor szerint a baloldali elemző szerint a járványban elhunytak hozzátartozóihoz kellene kampányolni. Tényleg nincs határ, amit ne lépnének át, tényleg nincs emberi méltóság, amit figyelembe vennének, és nincs emberélet, ami számítana nekik.
Ohel
2021. április 26. 13:31
Hát igen, páran csak az "Én" szabálya szerint képesek játszani és nem érdekli őket, hogy mi van a többiekkel. És Ők vannak felháborodva a korlátozásokon is. Sajnos sokan nem tanultak történelmet, vagy már elfelejtették,. Örüljünk, hogy egy ilyen járványt ennyivel megúszhatunk. Az újraindítás pedig alapvető érdeke mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!