A Fidesz ne tagadja a tesztelések jelentőségét!

2021. április 23. 14:07

Ingyenes koronavírustesztet mindenkinek!

2021. április 23. 14:07
Bangóné Borbély Ildikó
MTI-OS

„Gulyás Gergelytől megtudhattuk, hogy kormány nem tervezi a lakosság számára ingyenes koronavírus-tesztek bevezetését, azaz nem veszik át az osztrák mintát. A miniszter szerint ugyanis Ausztriában azért tesztelnek sokat, mert nincs elég vakcinájuk, ezzel szemben Magyarországon folyamatosan képesek oltani a jelentkezőket.

Ezek alapján kérdeznénk, hogy akkor a Gulyás Gergely szerint Nagy-Britannia miben van elmaradva a magyar kormányhoz képest? A Fidesz ugyanis a briteket szokta emlegetni a sikeres oltási program tekintetében, mivel van elegendő oltóanyaguk és gyorsan is haladnak azok beadásával, ugyanakkor ott ezek mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelésekre. A miniszter logikája szerint akkor ők miért »szorulnak« még mindig nagyszámú tesztek elvégzésére?

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatásosabb eszközünk a vírussal szemben. Ugyanakkor amíg nem érjük el a teljes átoltottságot, addig továbbra is védekeznünk kell, aminek a leghatásosabb módja, ha kiszűrjük a tünetmentes fertőzőket.Több mint 26 ezer honfitársunk halála után hatalmas felelőtlenség, hogy kormányzati szinten még mindig tagadják a tesztelések jelentőségét!

Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy nem lehet lemondani a tesztelésről és a kontaktkutatásról, ezért továbbra is követeljük, hogy a kormány kezdje meg a tömeges, önkéntes és ingyenes szűrést, valamint a szigorú kontaktkutatást, továbbá biztosítson ingyenesen havonta 5 darab, otthon elvégezhető gyorstesztet mindenki számára. Azoknak pedig, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek biztosítani kell a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt. Mindezek mellett pedig javasoljuk, hogy az iskolákban nyissanak szakképzett személyzet által működtetett tesztelőpontokat a rendszeres szűréshez”.

(MTI-OS)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2021. április 24. 18:45
Figyelj hp! Oltásra senki nem kötelezhető! Ebből adódik az, hogy tesztre sem. Tehát téged tesztelnek, örülsz hazafelé, hogy nem vagy vírusos. Aztán szemből belélegzed egy vírusos tüsszentését, vagy a kilélegzett vírusaid. Mire hazaérsz, kitörölheted a teszteddel a ... Miért nem érted már meg, hogy értelmetlen. A szlovákok mit értek el a teszttel? A Bangó helyében én már elzavartalak volna a házból. Miért égeted zerencsétlent?
olajfa1
2021. április 24. 15:26
Nem a FIDESZ tagadja a "tesztelés jelentőségét"... HANEM PÉLDÁUL SZLOVÁKIA PÉLDÁJA!!!!!! te hülye "vírusszakértő" hülye csipa!
linkeloe
2021. április 24. 10:37
Rat!
yes_we_can
2021. április 24. 04:15
Je suis patkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!