A baloldal régi-új fegyvere: a rasszizmus

2021. április 23. 14:02

Az ellenzék politikusainak érvei a Fudan Egyetem ellen effélék: kínai, tehát gyanús. Kínai, tehát veszélyes.

2021. április 23. 14:02
Petri Lukács Ádám
Magyar Nemzet

„Kétségkívül nehéz helyzetben van a magyar baloldal, s ez mindannyiunkra kihat, politikai preferenciáktól függetlenül, hiszen jobb lenne olyan országban élni, ahol a politikai alternatívát nem a kergemarha-kórral fűszerezett nemzetiszocialista és militáns újbaloldal turmixa adja.

A magát demokratikusnak nevező ellenzék legnépszerűbb pártja masszív cigányozással, a romák elleni tudatos gyűlöletkeltéssel alapozta meg ismertségét, közben olykor zsidóztak is, hátha arra is van igény. Talán ezt irigyelték meg a háziversenyen társaik, amikor arra jutottak, hogy politikájuk meghatározó motívumává emelik a rasszista hergelést.

A közismert vakcinarasszista kampányt most egy szerencsére nem ahhoz hasonlóan életveszélyes, ám hasonlóan buta attak követi: a komoly nemzetközi elismerésekkel és mért eredményekkel rendelkező kínai Fudan Egyetem budapesti campusa ellen indult offenzíva. Az ellenzék politikusainak érvei effélék: kínai, tehát gyanús. Kínai, tehát veszélyes.

Azonban a Fudan elleni hangulatkeltés nehéztüzérsége nem Kínáról szól. Sokan úgy vélték, a rendkívül különböző ellenzéki erőket egy dolog abroncsolja össze: az Orbán elleni gyűlölet és az őszinte hit, hogy a jelenlegi kormánynál „bármi” jobb. A keleti vakcinák elleni, életet veszélyeztető offenzíva, majd a Távol-Keletről érkező elit egyetem elleni kampány azt mutatja, hogy a „bármibe” a masszív rasszizmus is belefér.

Eszerint tehát – Rawls kifejezésével szólva – „az átfedésből építkező egyetértés” egyik alapja, hogyha az egyik kicsit zöldebb is, míg a másik inkább nyilasbarna, a harmadik pedig vörös, az idegengyűlölet közös alap. Ha van kudarca a térvesztésétől oly melankolikus és sokszor irracionális magyar értelmiség egykor példaadó figuráinak, akkor az, hogy mindezt nemhogy szótlanul nézték, de egyenesen szorgalmazták”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rick Deckard
2021. április 23. 23:23
Hogy lehet ennyi baromságot összehordani ilyen kis helyen? Mutasson valaki egy olyan cikket, amiben a Fudan egyetemet a kínai rassz alapján ítélik meg, és nem azért, mert azt a Kínai Népköztársaságnak, a Kínai Kommunista Pártnak, vagyis egy elnyomó, önkényuralmi rendszernek a politikai eszközét látják benne! Mikor jön el az, amikor Észak-Koreát fogják éltetni a fideszesek?
Harangláb
2021. április 23. 19:30
Végre más is észrevette! :) Az ügyefogyott Palkovicsi nyilatkozatok kapcsán írtam, hogy a kormányzat most simán visszatámadhatna a baloldaliak kedvenc fegyverével, a rasszistázással...
nempolitizálok
2021. április 23. 18:01
Valahol érthető a libsik ellenállása, hiszen a kínai és még akik ott fognak tanulni, azokból nem "balliberális értelmiségiek", lesznek, hanem valódiak, tehát mérnök, orvos. Valódi értelmiségi pedig eleve nem nagyon preferálja az intoleráns libsiket, hiszen az értelmiségi lét egyik legfontosabb eleme a szabad vita, az információk több forrásból való megszerzése, szintetizálása.
zakar zoltán béla
2021. április 23. 16:47
érdekes e változás még Schifferré válik ez az ember
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!