Vona Gábor az Atv-ben

2021. március 22. 08:01

Döntési kérdés egy csatornánál, hogy beenged-e műsoraiba náci, szélsőjobboldali politikusokat.

2021. március 22. 08:01
Bauer Tamás
Facebook

„Hogy Vona ezt csinálja, az az ő dolga, majd kellő időben elfelejtődik. De miért csinálja ezt az ATV? Amennyire én tudom, Vona mostani szerepét azzal magyarázza, hogy elege lett a pártpolitikából, mást csinál. Nem áll ezzel egyedül, például Schiffer András is kiszállt az LMP-ből, ügyvédként él, de időnként véleményt mond a politikáról, az ATV-ben is. Schiffernél a dolog hiteles, ő tisztázta a viszonyát politikusi múltjához, és világos az eszmei, politikai alapállás is, amelynek alapján elmondja véleményét.

Vonát azonban úgy hívják el rendszeresen az ATV-be, és úgy udvarolják körül a műsorvezetők egyfajta haza bölcseként, hogy sosem kérdeznek rá, hogy mit gondol ma arról, amit a Jobbik elnökeként, parlamenti frakcióvezetőjeként nyolc éven át művelt. Nem tudok róla, hogy Vona úgy tisztázta volna viszonyát ahhoz a gyalázathoz, amit a magyar politikában tett, ahogyan egykor mondjuk Hegedűs András, Rákosi korábbi miniszterelnöke, majd fontos szociológus és rendszerkritikus megtette. Hogyan szerepeltetheti őt így az ATV? Nem Vonától veszem ezt rossz néven, ő a felkínált lehetőséggel él, hanem az ATV-től, amely ezt így felkínálja.

Az döntési kérdés egy csatornánál, hogy beenged-e műsoraiba náci, szélsőjobboldali politikusokat. A német közmédia évtizedeken át – a választási estéket kivéve, amikor muszáj volt – ezt nem tette, a Bundestagba bejutott AfD politikusait azonban most már beengedi. Az ATV az 2014-es választási kampányig nem hívta meg a Jobbik politikusait, akkor bírói döntés kötelezte erre, és azóta rendszeresen meghívta őket már azt megelőzően is, hogy a többi ellenzéki párt partnerként fogadta el őket. Meghívják a stúdióba Toroczkai Lászlót és Dúró Dórát is a Mi hazánktól. De ők akkor – akár az AfD politikusai a német közmédiában, akár a Jobbik vagy a Mi hazánk politikusai az ATV-ben – nyíltan mint szélsőjobboldaliak vannak ott a képernyőn. De Vonáról a néző nem tudhatja, hogy mint kicsoda mondja, amit mond, és nem is kell neki ezt a stúdióban tisztáznia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. március 23. 08:31
az ATV PROPAGANDISTA TV?
RogerFederer20GS
2021. március 22. 21:17
sajtó szabadság? kik is vannak a sajtó szabadság ellen?
szodabár
2021. március 22. 17:17
A körömtépős ávós szadista szerintem inkább fogja be.
Bátya62
2021. március 22. 17:00
Abban az időben amikor Hornék megnyerték a választást, járt nekem a Népszabadság a megyei újsággal együtt, árukapcsolásban. Az is rá volt írva: szocialista napilap. Nem is csodálkoztam hát a tartalmán, elég széleskörű, tartalmas volt. Viszont az új kormánnyal együtt kormánypropagandát is kaptunk rendesen és ráadásul "országos napilap" megnevezést kapott. Köszönettel visszamondtam. Előfizettem hát a lepedő méretű Magyar Hírlapra. Olvasgattam, olvasgattam, de itt is változást észleltem: egyre több zsidósággal kapcsolatos téma, politikus, párt került benne képbe, ilyen irányú propagandával. Néztem a fejlécet, oda volt írva: "független napilap". Köszönettel visszamondtam. (Neokohn-t viszont olvasok. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!