Víruskampány

2021. március 01. 12:01

Azt már tudjuk, hogy az ellenzéki pártszövetség moslékkoalíció, azt is, hogy ők a halál vámszedői.

2021. március 01. 12:01
Friss Róbert
Népszava

„Azt már tudjuk, hogy az ellenzéki pártszövetség moslékkoalíció, azt is, hogy ők a halál vámszedői, sőt hogy a halálkampányukkal az életmentő kínai oltóanyag ellen agitálnak, mert nekik csak Brüsszel számít. A járvány alaposan felforgatta az amúgy is viharosnak ígérkező választási kampányt, és a kormánypártok láthatóan a vírust tolják be a közepébe. Nem is tehetnek mást: ez határozta meg az utóbbi egy évet, és ez határozza meg a következőt is.

A kormányzat – és az ország – nagy bajban van, a járvány nem csillapodik, a kabinet kezéből végleg kicsúszni látszik a valóság, amit nemcsak a becsmérlő jelzők mutatnak, hanem a tehetetlenség is. Aligha enyhíthetik a lezárásokat, amik már-már elviselhetetlenné teszik a bezártság szociális feszültségeit, és sötét fellegekbe burkolják a gazdaság jövőjét. A józan ész nagyobb szigort követelne, bármit hozzon is a »nemzeti konzultáció«.

Mindezt tetézi a vakcinák beszerzése körüli homály és kormányzati maszatolás. Mert meglehet, mind az orosz, mind a kínai oltóanyag tökéletes, »csak« egyetlen feltétel nem teljesült: hogy a két vakcinát az Unió szaktestülete engedélyezze. Ami pedig a Moderna beszerzését illeti, a kormány összevissza beszél. Mint most kiderült, az ár miatt nem igényeljük a nekünk jutó uniós mennyiséget, miközben a kínai oltóanyag egyelőre ismeretlen áron érkezik, az orosz meg alig, mert ott is szűkös a gyártási kapacitás. Az oltás felvétele is zűrzavaros.

A szervezetlenséget végülis a háziorvosok nyakába tolták, és most fog kiderülni, hogy a lepusztított rendszer elbírja-e ezt a terhelést is. Az már csak habkérdés a vírustortán: mit segít az élet újraindításán egy olyan oltás, amelyet az EU nem fogad el? Lehet persze a propagandában EU nyakába varrni minden felelősséget, ám a víruskampányban a görcsbe rándult hatalom vesztésre áll. Nem az ellenzék miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2021. március 01. 21:31
"Azt már tudjuk, hogy az ellenzéki pártszövetség moslékkoalíció, azt is, hogy ők a halál vámszedői." Na, ezt legalább jól tudjátok, muki.
Burmin
2021. március 01. 21:15
Robi bácsi a vén mszmp-s komcsi...
Bokros Birka
2021. március 01. 19:21
Robbi a balfasz népfarka a vakcina hőse! A Covid 19 Donkihótéja, a kínai vakcina meg a szélmalom!
krotak
2021. március 01. 17:30
Hetente megyek boltba, havonta postára, és gyógyszertárba. Eddig is így volt, de borzasztó ez a bezártság. Lehet, hogy szerzek egy kutyát, és akkor este nyolc után sétálhatok ötszáz métert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!