Unortodox újraindulás

2021. március 11. 14:39

Ennél időszerűtlenebbek a járvány harmadik hullámának tobzódása idején legfeljebb a kormányfő szavai lehettek.

2021. március 11. 14:39
Bonta Miklós
Népszava

„Még az unortodoxia soha be nem vált, mára pedig teljesen ködbe veszni látszó pályáját szorosan nyomon követők számára is nem kis fejtörést okoz, hogyan fejtsék fel a személyes jelenlétet egyre inkább üzengetésre váltó Matolcsy György újabb és újabb gondolatait. Mi sem lenne egyszerűbb, mint teljesen negligálni ezeket a bölcselkedéseket, de mégsem tehetjük, hiszen mégiscsak egy közérdeklődésre számot tartó férfiúról van szó, aki alig egy évtizede még a kormányfő legfontosabb gazdasági tanácsadójának, jobbkezének minősült.

S ha minden jel szerint ez az időszak lezárult is, azért a forint árfolyamának tartós gyengesége miatt aggódók és a pénzromlás ütemének felgyorsulásától tartók számára korántsem közömbös a jelenlegi véleménye. Ráadásul – magas pozíciójára tekintettel – a külföldi pénzcsinálók Magyarországgal kapcsolatos befektetési szándékaira is hatással vannak a megszólalásai. Egy a jegybank által bőszen támogatott internetes portálon most éppen azt taglalta az elnök, hogy »miképpen érdemes jól elkapni a gazdasági újraindítás lépéseit«.

Ennél időszerűtlenebbek a járvány harmadik hullámának tobzódása idején legfeljebb a kormányfő szavai lehettek arról, hogy »már a célegyenesben vagyunk«. Talán a legmeglepőbb, hogy – legalábbis Matolcsy György értelmezésében – az újraindításhoz nem tőkére (magyarul uniós támogatásra) és jól szervezett munkára van szükség, hanem adatokra, mert "az adat az új olaj, a mérés tényei adják a reformpálya fűtőanyagát". S ha ez nem lenne elég, akkor továbbfejlesztette az ugyancsak a miniszterelnök katonai szakszótárakból vett hasonlatot, és afféle ősi kínai bölcseletnek álcázva - amelyre »minden kormánynak érdemes hallgatnia" - megállapította: "A nagy erő körültekintő, okos és bölcs alkalmazása szerencsét hoz«. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. március 11. 21:13
Bontáné hüle gyereke, tedd vissza a fejedre a f@szkalapot, nehogy napszúrást kapj márciusban!
zakar zoltán béla
2021. március 11. 17:26
de szeretném ha az ilyen alakok merkel kertjében a spárgát kapálnák
zakar zoltán béla
2021. március 11. 17:25
de szeretném a az ilyen alakok merkel kertjében a spárgát kapálnák
silenceCZ
2021. március 11. 17:16
a gyilkos moslék propagandistájának a véleménye érdektelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!