Tíz évig voltam a Szent Imre Kórház főigazgatója

2021. március 02. 15:15

17 szakasszisztens és 3 orvos mondott fel a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán.

2021. március 02. 15:15
Dr. László Imre
Facebook

„Tíz évig voltam a Szent Imre Kórház főigazgatója, 2011-ig töltöttem be ezt a tisztséget. Ez idő alatt egy rendkívül elhivatott, lelkiismeretes, elkötelezetten betegorientált, a betegeket és azok jogait messzemenően tiszteletben tartó orvosokkal és szakdolgozókkal dolgozhattam együtt. És most 17 szakasszisztens és 3 orvos mondott fel a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán.

Mint az ismert, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új munkaszerződést a dolgozóknak március elsején éjfélig kell aláírniuk, ellenkező esetben munkaviszonyuk megszűnik. A szerződésbe foglaltak, illetve az abból kimaradtak a kérdések sorát vetette fel, amik megnyugtató módon nem kerültek egyeztetésre az érintettekkel. Jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehetett elkövetni azt a durva hibát, hogy egy pusztító járvány kellős közepette vegyék elő az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyának kérdését, az arra történő kötelező áttérést.

Válaszolatlan kérdések, távozó egészségügyi dolgozók a legnagyobb szükség közepette akkor, amikor minden orvosi és ápolói kézre szükség lenne. A történtekért minden felelősség a kormányt terheli”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. március 04. 01:39
Nincs pótolhatatlan ember. Akik felálltak, s elmentek, helyükre jönnek mások. A 10 évig igazgató igazgató minden évben több-száz milliós adósságot termelt, amire nem kell olyan büszkének lennie, mert nem tudom milyen orvos, de igazgatónak alkalmatlan. Jó lenne, ha közzé tenné valaki, hogy mi a bajuk megint az orvosoknak. A legutolsó kormányintézkedés az volt, hogy 2,5-szeresére emelik az orvosok fizetését, igaz, a hálapénz megszüntetése mellett. Erre az eredeti cikkre reagálva a faceboukon csak egy hőbörgő, habzó szájú tömeg uszítása olvasható általános sztrájkra. Őszintén szólva, nem értem, mi a baj. Ha kevés a fizetés, az baj, ha megemelik, az a baj. Én már úgy látom, hogy az örökké elégedetlen orvosok és pedagógusok mindig uszítanak a közrend ellen, mintha itt nem lennének még rajtuk kívül kőművesek, lakatosok, mérnökök, parasztok, ... stb. Úgyhogy, inkább takarodjanak a picsába.
Karbantartó9
2021. március 03. 13:43
Nagy öröm, hogy már nem vagy az, de kár, hogy 10 évig az voltál!
írmag
2021. március 03. 10:35
Nézd a fényképed, passzol hozzád ez a gyűlölet arc!
mediator01
2021. március 03. 10:20
"10 évig voltam a Szent Imre kórház főigazgatója" És az alatt az idő alatt hány beteg halt meg ott a kifejezetten rossz higiénés viszonyok miatt? Ahol a spórolás előbbre való a higiénés követelményeknél? Ahol a képzetlen takarító rendszeresen egy vízből mossa fel az egész osztályt??? Ahol az orvosi vizsgáló eszközöket nem fertőtlenítik megfelelően és a fertőzést előre be kell kalkulálni a kockázatok közé??? (Hosszan lehetne sorolni!) Szarházi!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!