Sokkal tartozunk Puczi Bélának

2021. március 27. 13:30

Fontos lépésnek tartjuk Karácsony Gergely főpolgármester tervét, hogy Budapesten közteret nevezzenek el róla.

2021. március 27. 13:30
Schmidt Mária
Facebook

„Az 1990-es marosvásárhelyi Fekete március csodálatos hőse, Puczi Béla (1948-2009) több mint tíz éve a Terror Háza Múzeum kezdeményezésére kapott »Petőfi emléklapot a helytállásáért«. A posztumusz elismerést 2010-ben Balog Zoltán, az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának akkori elnöke adta át az özvegynek, Barabás Máriának. Örömteli volt, hogy Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök – csatlakozva a múzeum kezdeményezéséhez – külön törvényt módosított, így Puczi Béla más marosvásárhelyi hősökkel együtt, ha poszthumusz is, de megkaphatta a Magyar Köztársaság Kisebbségekért kitűntetést.

Sokkal tartozunk Puczi Bélának, aki életében sajnos nem tapasztalhatta meg a nemzet elismerő szeretetét. A Terror Háza Múzeum helyes és fontos lépésnek tartja Karácsony Gergely főpolgármester tervét, hogy Budapesten közteret nevezzenek el róla. Nemzetünk erejét az adja, hogy hőseinket nem felejtjük el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2021. március 27. 19:35
Az a szomorú, hogy Karigeri nem azért nevezne el róla közteret, mert magyarokat védett, hanem mert cigány... Amiben mi magyar hősöket látunk, ott az ő fejükben mindig a magyaroknál kiválóbb valamelyik másik nép fia/lánya van.
Hegyi Gyula
2021. március 27. 15:16
Korrekt cikk, szép gesztus a megemlékezés. 1990-ben amúgy még sokkal egységesebb volt a magyar társadalom, Marosvásárhelyre mindannyiunknak egységes volt a válasza lélekben
jégecet
2021. március 27. 14:58
"poszthumusz" LOL
CirmoS
2021. március 27. 14:37
A libsik mindjárt jönnek Schmidt M-át ekézni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!