Sárosdi Lilla: A kultúra én vagyok!

2021. március 29. 22:57

Viktorrr! Viktorrr! A rossz lelkiismereted hangján szólok hozzád, Viktorrr, én, a Sárosdi Lilla!

2021. március 29. 22:57
Tutiblog
Pesti Srácok.hu

„Mint az közismert, Sárosdi Lilla színművészt és feleségét, Schilling Árpádot személyesen Orbán Viktor üldözte el Magyarországról, így kényszerű franciaországi remeteségéből csak Facebook-videói révén tartja bennünk, európai demokratákban a lelket, hogy szembeszállhassunk a diktátori önkénnyel. Ezúttal eddigi leglíraibb, Iustitia trónszékét ostromló monológjának leiratát adjuk közre, amelyet úgy kellett becsempészni az állampárt határkerítésének résein át. Fogadják szeretettel!

Viktorrr! Viktorrr! A rossz lelkiismereted hangján szólok hozzád, Viktorrr, én, a Sárosdi Lilla! Te kis ócska zsebdiktátor, emlékszel még rám? Két éve élünk Franciaországban miattad! Lyontól nem messze, ami már Nyugat, Helsinki, hogy értsd, bizony! Idáig űzött a pálinkabűzöd, Viktorrr!

Hát tudd meg, hogy itt sokkal jobb dolgunk van! Amikor megérkeztünk, meleg takarót terítettek a vállunkra. Ilyen puhán öleli körbe az állampolgárokat itt a demokrácia. Aztán kedvesen megkérdeztek minket a franciák, melyik háború sújtotta országból érkeztünk. Mondtuk, hogy mi Magyarországról menekültünk. És akkor megkérdezték, hogy mi a helyzet Magyarországon? Mert ez egy olyan ország, ahol ilyeneket meg lehet még kérdezni, tudod, Viktorrr? Mi meg a nyiltan kimondtuk, hogy nálunk önkényuralom van, diktatúra, Orbán-rezsim! És a franciák elhűltek, nem akarták elhinni, hogy ilyen lehetséges a XXI. században Európában. Erre mi felvilágosítottuk őket, hogy az már nem is Európa, talán sosem volt, hanem Balkán! Banánköztársaság. Magyar Narancs-köztársaság! Ezt csináltad az országgal!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2021. március 30. 19:20
Nagy a baj. Ez a szélsőséges karikatúra a Sárosdi esetében akár meg is történhetne, annyira ripacs. A hitlers video például teljesen ilyen......
Pneumaticus
2021. március 30. 16:38
Az a baj, hogy annyira olyan, mint ez eredeti Sárosdi, hogy nem nagyon lehet megkülönböztetni. Ettől zseniális és ijesztő is. Ha ettől nem eszmél magára, akkor menthetetlen... Mondjuk kicsit féltem a szerzőt, mert verbálisan megmítúzta a hölgyet az Eiffel toronnyal, ami azért tényleg sok volt...
röviden
2021. március 30. 14:21
Az a baj, hogy Sárosdit nem lehet parodizálni. Megnéztem az összes videóját - kíváncsiságból, vagy nagyképűen tudományos elemzés végett - és azt a tömény, patologikus gyűlöletet olyan ripaacsul adja elő, hogy swifti vagy Karinthy-i nyelvi lelemény se tudná visszaadni. Ez azért egy bíztató kísérlet volt. :)
istvanpeter
2021. március 30. 12:08
Úgy látszik, hogy Franciaországban sincs elég pszichiáter és kevés a férőhely a bolondok házában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!