Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként jelenti be, hogy a pártja mit tesz

2021. március 03. 20:05

Azt az államot, amely így működik, pártállamnak nevezzük. És biztosan nem jogállamnak.

2021. március 03. 20:05
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Facebook

„Íme, Orbán Viktor levele Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének arról, hogy a Fidesz kilép a frakciójukból. A Néppárt és a Fidesz közötti viszony elmérgesedésének fő oka, hogy az előbbi szerint komoly gondok vannak a magyarországi jogállamisággal, az utóbbi szerint meg nem. Na, most a jogállamnak valóban baromi sok féle meghatározása lehet, és az is igaz, hogy Brüsszelben évről évre jobban tolódik el a definíció a dogmatikus balos/liberális irányba.

Bonyolult kérdés ez, amely könnyen zavarba ejtheti az egyszeri választópolgárt. Még jó, hogy ma a kormányfő végleg tisztába tette ezt a kérdést. Ha ugyanis eddig nem tudtad eldönteni, kinek van igaza, elég egy pillantást vetned a levél fejlécére: Orbán Viktor egy nemzetközi szervezetben Magyarország miniszterelnökeként jelenti be, hogy a pártja mit tesz. Persze, ő a Fidesz elnöke is, ebben nincsen semmi rendkívüli, világszerte egy csomó politikus tölt be vezető állami és párttisztségeket egyszerre. A személy lehet azonos, de a pozíciót mindig szigorúan kettéválasztják: nem szólalnak meg a pártjuk nevében állami vezetőként, és fordítva.

Mert főszabály szerint azt a pártot, ahol ez megtörténhet, állampártnak, azt az államot, amely így működik, pártállamnak nevezzük. És biztosan nem jogállamnak”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2021. március 06. 18:15
Pártelnökként nyilvánult meg, elmeroggyantak belpesti újprolik serege.
kurbitalis
2021. március 06. 18:13
Orbán egyúttal a Fidesz elnöke, te elmeroggyant. Ráadásul nem összeférhetetlen, hogy a kormányzó párt elnöke egyúttal miniszterelnök is.
tothpal
2021. március 04. 15:27
És Ön miként jelentkezik be? WC-pucolóként...?
Wezuv
2021. március 04. 13:43
Ékes példánya a libsináciknak. Mindent kiforgat, még a saját seggét is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!