Nyílt levél Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének

2021. március 01. 11:57

Az etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara elhatárolódását kérem a politizáló háziorvosoktól.

2021. március 01. 11:57
Csókay András
Magyar Nemzet

„Tisztelt Elnök Úr!

A lakosság köreiből több olyan visszajelzés érkezett, hogy háziorvos kollégáink egy része elbizonytalanítja az oltásra jelentkező betegeket a kínai és orosz vakcinákkal szemben.

Ennek fényes bizonyítékául szolgált a Komáromi Zoltán háziorvos-doktor úrral, a DK egészségügy-politikusával történt beszélgetés az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amelyben Komáromi nyíltan el is mondta, hogy ő mint háziorvos hogyan bizonytalanítja el a hozzá oltásra jelentkezőket a kínai vakcinával kapcsolatban. A felháborodott lakossági bejelentések is erről számolnak be. Egészségügyi vészhelyzet lévén azonban a katasztrófa medicinát érintő szabályai az érvényesek, ezt minden orvosi egyetemet végzett embernek tudnia kell. Így az oltóanyag harmadik fázis szerinti vizsgálatát nem kell befejezni, ahogyan az ebolajárványnál sem történt meg ez ahhoz, hogy megkezdődjön a tömeges oltás, amennyiben egy teljesen ismert oltóanyag-technológiáról van szó.

Márpedig az elölt kórokozó, jelen esetben a vírus mint oltóanyag lassan kétszáz éves sikeres múltra tekint vissza. Nem százezrek vagy milliók, hanem százmilliók halálát, súlyos szövődményét lehet így megakadályozni. A kínai vakcináról a legmagasabban rangsorolt tudományos lapok is közölték már a jó eredményeket. Sajnos a hazai háziorvosok egy része, megszegve a hippokratészi esküjüket, tudatlanságuktól, vagy a kormány sikeres munkája elleni bosszújuktól vezetve jelentős mértékben hátráltatják a járvány elleni védekezés sikerét, annak legyőzését, súlyosan vétkezve ezzel a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében foglaltak ellen.

Elnök Úr!

Kérem a szükséges etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara halasztást nem tűrő elhatárolódását ezektől a kollégáktól!

Tisztelettel:

Dr. Csókay András PhD idegsebész, osztályvezető főorvos, Honvédkórház”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2021. március 04. 16:43
akinek sürgős a vakcina, vendéglősök, kocsmatöltelékek, rettegők, lelkes kormányszimpatizánsok, stb oltassa be magát kínaival, orosszal. aki meg ráér, várjon decemberig, addigra talán megérkezik a nyugati is
syphax
2021. március 04. 10:11
KÖSZÖNJÜK DR.CSÓKAY PROFESSZOR ÚR!!! KOMÁROMI ÉS KINCSES DOKTOR URAK IGENIS MEGSZEGTÉK(!!!) HYPOKRATÉSZ-I ESKÜJÜKET!
Rocktoberi
2021. március 03. 15:42
Ez a Komáromi és Kincses egy dékás patkány. Ennek megfelelően kell velük bánni.
Vakfolt
2021. március 03. 10:21
"az oltóanyag harmadik fázis szerinti vizsgálatát nem kell befejezni, ahogyan az ebolajárványnál sem történt meg ez" Ez itt a lényeg. Most mentse meg az életedet, aztán később majd tépelődhetsz, hogy lettek-e szövődmények, vagy se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!