Mitől nő a nő a XXI. században?

2021. március 08. 14:47

Avagy a harc a kihaláshoz való jogért.

2021. március 08. 14:47
Slíz György
Védett virágok

„Nemzetközi nőnap alkalmából érdemes egy kicsit elgondolkodni, hogy hogyan áll a nők egyenjogúságának a helyzete, hiszen a Nőnapot ezért találták ki, nézzük meg tehát, sikeres volt-e az osztályharc mintájára bevezetett »nemharc«.

Régen egy nő még a saját külsejéről se dönthetett egyedül. Ma azonban minden nőnek joga van a szénhidrátmentes diétához, joga van az anorexiához, a testképzavarhoz. Joga van mindenféle mérgeket kenni az arcára és a körmeire, sőt joga van karikát tenni a fülébe, vagy akár az orrába, mint a malacoknak. Joga van tűsarkú cipőben megnyomorítani a lábát, joga van miniszoknyában megfázni télen, és joga van bármilyen módon elcsúfítani magát. Joga van ahhoz, hogy ne a szüleinek vagy a férjének, hanem a reklámoknak próbáljon megfelelni.

Régen a nőket a munkában is elnyomták. Bizonyos nehéz vagy veszélyes munkákat nem végezhettek nők, például nem lehettek bányászok, nem lehettek katonák. Régen a nőket zsarnok módon eltartották, ma ellenben joguk van ugyanannyit dolgozni, mint a férfiak.  Joguk van a családi vállalkozásban való részvétel helyett külön munkahelyre járni, távol a szeretteiktől, joguk van ott naphosszat stresszelni (hogy legyen pénzük arra az esetre, amikor elhagyják őket). Joguk van arra, hogy csak este lássák a gyerekeiket, akiket az index, a 444, és a social media algoritmusai nevelnek föl helyettük.

Régen egy nőt elnyomtak, és úgy őrizek, mint valami értéktárgyat. Lányként az apja, majd asszonyként a férje vigyázott rá. (Eleve, micsoda megalázás az, hogy valakit értékesnek tartanak? Pfúj! Felháborító!)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gölnicz
2021. március 08. 21:56
Hát azért ez egy elég ellentmondásos írás. Mi a helyzet a nők iskoláztatásával? Hogy csak egyet mondjak. Ezer helyen a világban, még iskolába sem járhatnak. Mikor is mehettek először egyetemre még Európában is? És az a nagy védelem, amiről az úr ír, nem inkább túlkorlátozás volt? Miért kell mindig a végletek felé mozogni? Gender-ideológia vagy valami idealizált múlt? Nem hiszem, hogy a mai nők, nemzetiek, keresztények ennek a szerzőnek a gondolatai szerint szeretnének élni. És remélem, hogy a férfiak java sem ezt a világot sírja vissza a lányainak. Ez a cikk álságos!
westend
2021. március 08. 15:52
"Mi van akkor, ha valami tévedés folytán születik mondjuk egy olyan visszamaradott nő, aki történetesen egy és csak egy férfivel szeretne élni, méghozzá egy olyannal, aki soha nem hagyja el, aki megbecsüli, aki vigyáz rá, és aki hűséges hozzá, és akivel együtt nevelheti fel a sok gyereküket? Akkor ő melyik NGO-hoz forduljon érdekképviseletért?"
westend
2021. március 08. 15:50
" Joga van ahhoz, hogy 40 éves korában szülje az első és egyetlen gyerekét, de joga van ahhoz is, hogy inkább egy tacskót neveljen helyette. Joga lesz ahhoz, hogy nyugdíjas korára azok a fiatalok tartsák el, akiket más - általa lenézett - nők hoztak a világra, amíg ő a karrierjét építette. De ettől még joga lesz ahhoz, hogy vénlányként is ugyanolyan értékesnek tartsa magát, mint egy nagymama. Joga lesz ahhoz, hogy 60 évesen is úgy öltözzön, mint a 16 évesek, és joga lesz ahhoz, hogy boldognak gondolja magát (addig, amíg majd el nem teszik láb alól az idősotthonban). " A modern nők igazán széles távlatokban tervezhetik a jövőt...
westend
2021. március 08. 15:48
"A fejlett országokban azonban elég lehet meghívni egy vacsorára, tehát egy modern lány - gondolhatnánk naivan - annyit ér, mint egy vacsora ára. De ez tévedés! Az igazi modern lány ugyanis nem akar elköteleződni, utódot pedig végképp nem akar, tehát az értéke nem annyi, mint a vacsora ára, hanem nulla. Nem körülbelül nulla, hanem egzaktul, pontosan nulla. De cserébe legalább azt csinál, amit akar: joga van például éjjel a Szent István parkban füvet szívni a délceg szomáliai herceggel. Joga van magatehetetlen állapotban egymás után 30 másik turistával szexelni az eilat-i üdülőben. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!