Minden lecserélt dízelbusz után 800 fa lélegezhet fel

2021. március 24. 17:11

Az elektromos buszok hatékonyabban szolgálják a hazai környezetbarát közlekedést.

2021. március 24. 17:11
Steiner Attila
Facebook

„Minden lecserélt dízelbusz után 800 fa lélegezhet fel.

A következő hónapban Zalaegerszegen próbálható ki ingyenesen elektromos busz a helyi közösségi közlekedésben.

A magyar Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve az elektromos járművek elterjedésére nagy hangsúlyt fektet, ezért a Zöld Busz Mintaprojekt keretében üzemeltetési tapasztalatot gyűjtünk több vidéki nagyvárosban.

Azon dolgozunk, hogy minél több helyszínen, minél több elektromos buszt teszteljünk, majd hosszú távon is szolgálatba állítsunk.

A különböző demonstrációs helyszínek eltérő infrastrukturális feltételei, változó földrajzi adottságai, valamint a különböző busztípusok üzemeltetési tapasztalatai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a 36 milliárd forint költségvetésű Zöld Busz Program keretében beszerzett elektromos buszok hatékonyabban szolgálják a hazai környezetbarát közlekedést, csökkentve a városi lég- és zajszennyezettséget.

Tudta?

Eddig Békéscsaba, Debrecen, Székesfehérvár és Nyíregyháza próbálhatta ki az elektromos buszt a helyi közösségi közlekedésben egy-egy hónapon keresztül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2021. március 25. 18:54
Örülnék annak, ha sok magyar gyártmányú elektromos buszt láthatnék a városi helyi-forgalomban. Még akkor is, ha ezek hajtómüve kinai licenszü lenne!
zara
2021. március 24. 21:35
'Minden lecserélt dízelbusz után 800 fa lélegezhet fel.' nagyon hülye vagy... a co2 a fa eledele, ha kevesebb van belőle, neki nem jobb...
VeJoLa
2021. március 24. 19:36
Miért pont 800 fa és miért pont fellélegezhet? A dízelautó nem fameghajtású! Ráadásul a fa a CO2-t fává alakítja! Télen az elektromos járművek és a szélerőművek megbízhatatlanok. A lignitből nyert árammal működő villanyautó tán még környezetszennyezőbb is, mint a dízel!
bölcsbagoly
2021. március 24. 18:40
Hol teremnek ezek az idióták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!