Mi a teendő a pedofília ellen?

2021. március 02. 10:05

Ha a gyereknek azt tanítják, ne féljen az óvodába belibbenő transzvesztitától, jelezni fog-e a radarja fura felnőttekkel szemben.

2021. március 02. 10:05
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„Gyakori észrevétel mostanság, hogy a katolikusok ne az LMBTQ-lobbi miatt hőbörögjenek, és ne mindenféle ósdi, úgymond idejétmúlt erkölcsi tanításokkal hozakodjanak elő folyton, hanem inkább foglalkozzanak a pedofília problémájával. Írjanak róla sokat, legyen valamiféle kollektív bűntudatuk, és leginkább hallgassanak jó mélyen mindenféle egyéb morális kérdésben. Hisz az ő köreikben is milyen alakok vannak. Csakhogy ez a felvetés több sebből vérzik. (...)

Különösen kevéssé hatékony ez a módszer, ha mindeközben axiómaként duruzsolja a fiatalság fülébe a fősodor, hogy minden vonzalom oké. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás nem egyenlő a pedofíliával, ha azonban a gyereknek kiskorától azt tanítják, hogy ne féljen az óvodába belibbenő transzvesztitától, hanem simogassa meg a pihe-puha boáját, valamint ne akadjon fenn azon se, ha a legkisebb királyfit egy herceg veszi férjül, mert abban sincs kivetnivaló (love is love), sőt, nyugodtan szabad kipróbálni mindenféle dolgokat – ilyen indoktrináció után kérdéses, mennyire fog jelezni a radarja, ha fura viselkedésű felnőttel találkozik. Miközben a másik irányból a »meglévő hajlam kiélése nem lehet bűn« jellegű naiv nyilatkozatokat a pedofil veheti bátorításnak. (...)

Ideértve például azt is, amikor anyuka jóhiszeműen összebútorozik egy kétes alakkal, aki azután szexuálisan bántalmazza mostohagyermekét. Az ilyen esetek száma jóval meghaladja az egyházon belüli visszaélésekét – a mantra mégis az, hogy az egyház és a cölibátus a veszélyes terep. Ezzel együtt tény, hogy sajnos a papok között is előfordulnak perverzek, és minden dicséretes fejlődés ellenére kétezer éve tudjuk: »lehetetlen, hogy botrányok elő ne forduljanak« – egyházon belül is (naná, hogy a gonosz ott sündörög), azon kívül meg pláne. Éppen ezért talán az lenne a legszerencsésebb, ha a katolikus egyház intézményének ekézése helyett első körben mindenki azt vizsgálná meg, mit tehet ő maga a pedofília megelőzése érdekében. Aki szülőként elhagyja családját, aki nem szán kellő időt a gyerekeire, aki nem figyel oda a rokonságában élő anyátlan/apátlan fiatalokra, vagy aki hívő létére nem imádkozik rendszeresen a hiteles papi és szerzetesi hivatásokért, annak például bőven van mit sepregetnie a saját háza táján is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2021. március 02. 19:01
Ez már nekem is eszembe jutott, ha a Pride útvonala mellett a négy éves anyu kezét fogva azt a magyarázatot kapja, hogy teljesen rendben van, hogy a bácsinak egy szál pávatoll a seggében gyakorlatilag az összes öltözéke, mitől értené azt, hogy valami nincs rendben, ha másnap egy másik bácsi egy ballonkabátot tárogat szét előtte?
I_Isti
2021. március 02. 14:16
"Amikor tehát a katolikus ragaszkodik a házasság és a család szentségéhez, és amikor a rózsaszínű tolerancia helyett a bűnt bűnnek nevezi, és a szigorú határok fontosságát hangsúlyozza, sőt (érzékeny lelkűek most csukják be a szemüket) olyanokat is tanít, hogy a szexualitásnak a házasságban van a helye – tehát amikor ilyeneket ír a katekizmus, azt nem befeszült fundamentalizmusból teszi, hanem mert sok-sok baj előzhető meg vele." Igen, szeretnék én is sok-sok ilyen (római) katolikus -- vagy igazából bármilyen -- hívőt Magyarországon!
Harangláb
2021. március 02. 13:56
Az én gyerekkoromban szégyen volt buzinak lenni, ma meg már dicsőség, aki kiáll mellettük, nyomatja a propagandát mellettük, az meg egyenesen "bátor tett"...Nem wjarok gulácdizni, de így van... Félek, ez lesz a pedofíliával is...:(
Box Hill
2021. március 02. 12:30
Hogy mi? A legkönyörtelenebb fellépés. Fegyház és miskárlás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!