Rendkívül aggasztó Fekete-Győr András fenyegetése

2021. március 14. 19:49

A Momentum vezetője nem először ragadtatja magát a sajtó ellen erőszakot ígérő fellépésre.

2021. március 14. 19:49
Magyar Nemzeti Médiaszövetség
MTI-OS

„A MNMSZ kötelességének érzi, hogy megszólaljon az egész médiaszakmát fenyegető kirohanás ellen, amelynek március 15-e előtti közreadását tudatos ünneprontásnak tekinti.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség rendkívül aggasztónak ítéli a Fekete-Győr András Facebook-oldalára feltöltött videóban elhangzott fenyegetést, mely szerint az ellenzéki politikus eltiltaná a foglalkozásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítél.

Meglátásunk szerint az elhangzott fenyegetést csak még súlyosabbá teszi, hogy annak megfogalmazója nem egyszerűen egy ellenzéki párt, a Momentum elnöke, hanem pártjának miniszterelnök-jelöltje is, aki ráadásul nem először ragadtatja magát a sajtó ellen erőszakot ígérő fellépésre. Emlékeztetni szeretnénk arra, hogy Fekete-Győr Andrásnak az Origo szerkesztőségében 2017-ben tett kéretlen, az újságírók zaklatására is kiterjedő látogatása sajnos már megfelelő előképe annak, amit most kilátásba helyezett.

A szakmánk nevében így most elvárjuk Fekete-Győr Andrástól: nevezze meg, mely pártokhoz tartozó, mely politikustársaival folytatott diskurzusa során keveredett vitába erről az általa radikálisnak nevezett megoldási javaslatáról. Felszólítjuk Fekete-Győr Andrást arra, hogy tárja a nyilvánosság elé: folyik-e az újságírók listázása, propagandistának nyilvánítása a pártjában és a pártja részvételével formálódó ellenzéki összefogás politikai programjának megalkotásában.

Erre a fenyegetésre reagálva egyszersmind határozottan elutasítjuk a propagandista szó használatát is kollégáinkra nézve. Véleményünk szerint ugyanis addig nem lesz béke az újságíró-társadalomban, amíg a szuverén módon vállalt nézetek képviseletét engedjük propagandamunkának nevezni, a markáns véleményükkel kiálló kollégáinkat pedig a politikusok által meghurcoltatni, egzisztenciálisan is fenyegetni.

Felhívunk mindenkit a médiaszakmában és a médiaszakmán kívül is arra, hogy emelje fel a szavát ez ellen a megengedhetetlen megszólalás ellen. Felhívunk továbbá mindenkit a Fekete-Győr András által ebben a kérdésben többségi álláspontot képviselőknek nevezettek közül – legyenek azok akár a Momentum, akár a baloldali összefogás politikusai –, hogy hallassák a hangjukat, szólaljanak fel a nyilvánosság előtt is a Fekete-Győr András által képviselt radikális nézetek ellen.”

Erre már csak azért is nagy szükség van mielőbb, mert épp holnap, március 15-én immár hagyományosan a sajtószabadságot is köszöntjük.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tordai Kadosa
2021. március 15. 10:31
Javaslom,hogy Rákay Philipp hívja ki egy vitára Fekete- Győr Andrást ! Meglátjuk akkor mekkora szája lesz(persze valószínűleg nem állna ki)
Fgabee
2021. március 15. 07:52
Azt azért megnézném amikor beszabadulna "az elszabadult hajóágyú" forgatására hőbölögni mi maradna belőle.
Krupp Skya
2021. március 15. 06:08
Fegyőrék már elindultak az anarchia felé vezető utcán, csak nem vették észre hogy az utca elején ki van táblázva a zsákutca, már donáthferencék is megszívták, két kézzel az anarchikus vastag faszt, most a unokája is ugyanabban az ÁVH-s csizmában jár, ő is próbálja szívogatni Cseh Katkával, Fegyőrrel.
anaconda
2021. március 15. 05:54
Én nem tartom aggasztónak. Előbb-utóbb majd csak szakorvoshoz kerül. Ha szedni fogja rendesen a gyógyszerét, akkor nem lesz vele baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!