Maradunk: nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat!

2021. március 29. 20:30

Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához!

2021. március 29. 20:30
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ma állománygyűlést tartottunk a Szabolcs utcai hajléktalan kórház munkatársaival. Egytől-egyig kiváló emberek, akik a mostohasorsra juttatott szociális és egészségügyi rendszeren belül is a legnehezebb feladatot választották. Az itt folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a járványban. Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja.

Éppen ezért ma a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt! Nem hagyjuk magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével! Nem költözünk! Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ubulka57
2021. március 30. 13:33
1.) A 2007-ben bezárt kórház melyik épületében van a "kórház"? 2.) Hány beteget kezelnek ott és milyen betegségekkel? 3.) Kik látják el őket? 4.) Hány ágyas szobák vannak és milyen diagnosztikai eszközök? Egy konzervatív újságíró ellátogathatna oda és írhatna tapasztalatairól.
Szőke Ciklon
2021. március 30. 12:58
Hát bizony így jár az, aki mindenféle, hazug jött-mentnek adja bérbe lakását. Számomra már az is kizáró ok , ha a bérlő bal oldali elkötelezettségű. Hazug, csaló banda, és még a végén magukat tartják áldozatnak. Nap, mint nap hoz rossz döntéseket a kormány, amikor ezeknek engedményeket ad, egyáltalán szóba áll velük. Nyolc millió vidéki állampolgár nevében kikérem magamnak, hogy a mi kárunkra a fővárosiaknak adnak egyre nagyobb kedvezményeket, elsőbbséget, csökkentve a mi és gyermekeink esélyeit. A bennünket folyamatosan gyalázó senkiháziak, szarni nem tudnának, ha a mezőgazdaságban nem dolgoznánk látástól-vakulásig.
Gregorius
2021. március 30. 10:43
Egyetértve a hozzászólásokkal ( lehetett volna korábban szervezni) én egy más irányból közelítem meg az ügyet. A Retek szerint egy nagyon fontos eü. intézmény költözne be az épületbe. Én végigcsináltam egy-két ilyen költözést, amikor rohangásztak a számítógépeinkkel, a legfontosabb anyagok műanyagkosarakban voltak etc. A cég napokig működésképtelen volt, ami ma a covid alatt egy ilyen fontosságú intézménynél egyszerűen nem engedhető meg. Ha covid kórháznak ürítenék ki, más lenne a helyzet.
pumuklik
2021. március 30. 09:28
Fővárosunk Díszpöcse karigeci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!