Már a fideszes Alkotmánybíróság is elmeszelte Orbán köznevelési törvényét

2021. március 01. 11:45

Számos ponton elmarasztalta a köznevelési törvény 2019-es módosítását az Alkotmánybíróság.

2021. március 01. 11:45
Arató Gergely
MTI-OS

„Számos ponton elmarasztalta a köznevelési törvény 2019-es módosítását az Alkotmánybíróság, amely júniusig szabott határidőt a kormánytöbbségnek arra, hogy javítsa ki az alaptörvény-ellenességeket. A taláros testület kimondta: nem az állam, hanem a szülő döntheti el, hogy a gyermeke mikor válik iskolaéretté, és kezdje meg az óvoda után az általános iskolai tanulmányait.

Korábban ellenzéki képviselők kifogásolták a jogszabály-változtatást, és az AB azt is kimondta: a négyéves kortól való, és felmentési lehetőség nélküli, kötelező óvodába járatás sérti a szülők neveléshez való jogát.A családokat érő súlyos kormányzati jogsértés még az fideszes Alkotmánybíróságnak is sok volt. A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot fog benyújtani annak érdekében, hogy az állam túlterjeszkedésével szemben a családokat védő jogszabály már ebben a tanévben érvényes legyen.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2021. március 02. 11:08
Mi van, már őket is érzékenyítetétek, drágalátos internáci hülyeelvtársak és most kárörvendeztek? Amúgy a vén kecskék és tikok (ha még vannak hölgyek a testületben) nagyon régen voltak kisgyerekes szülők, azért dőlnek be a maiak hülyeségeinek. Pedig sokan pont ebben a kérdésben babrálnak ki a saját gyerekükkel, amikor erőltetik az iskolába kerülést akkor is, amikor még mentálisan nem iskolaérett a gyerek - de valószínűleg már ebben is sárosak, hogy ez a szitu. Arató Gergeky internáci hülyeelvtársnak pedig elefes.
MZXX
2021. március 01. 16:42
Arató efti böffentésében a "már" szó volt a mondanivaló.
rókabácsi
2021. március 01. 16:28
tehát jog állam van! ezt nem kellett volna elismerned te kis butus!
Amerigo
2021. március 01. 15:25
Mókuska már megint luftot rúgott, ez ugyanolyan, mint amikor hanyatt esett. Stand up comedy IV.o.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!