LMBTQ-emberek és hátrányos megkülönböztetés

2021. március 09. 09:49

Miért lenne jobb egy állami intézmény, mint két anyuka vagy két apuka.

2021. március 09. 09:49
Bősz Anett
Identitás

„Szerinted hogyan élnek az LMBTQ emberek ma Magyarországon?

Tudnunk kell, hogy a meleg közösség tagjai nap mint nap küzdenek a hátrányos megkülönböztetéssel. Szívbemarkolóak azok a felmérések, hogy milyen sokan vesztettek már el munkát (vagy nem is kapták meg azt) szexuális orientációjuk miatt. A transzneműek körében ez a szám még magasabb.

Aggasztó az az új szabályozás ami a napokban lépett hatályba. Novák Katalinhoz kell fordulni engedélyért, ha egy egyedülálló ember örökbe szeretne fogadni.

Eddig sok szivárványcsalád úgy keletkezett, hogy a szülők egyesével feliratkoztak az egyedülálló örökbefogadni vágyó szülők listájára, és vártak. Szerintem ezt a szabályozást kifejezetten a meleg közösség ellen vezették be. Ezek után már sokkal jobban oda fognak figyelni arra, hogy a melegek ne tudjanak örökbefogadni. Tudnám, hogy miért jobb egy állami intézmény, mint két anyuka vagy két apuka, akik szerető szülőként gondoskodnak egy gyermekről. Példaként szoktam említeni azt a leszbikus párt, akik közül az egyik orvos, a másik pszichológus, és már náluk lakott egy két és féléves kislány, akivel imádták egymást. Aztán a próba együttlakás után mégis úgy döntött a gyámhivatal, hogy mégsem adja oda ennek a leszbikus párnak ezt a kislányt. El tudod képzelni, hogy mit érezhetett az a csöppség, amikor végre szerető anyukákra lel, és elszakítják őket?

Nagyon szomorú történetek vannak. Mi lehet itthon a fő probléma?

Sajnos Magyarország eltévedt a rendszerváltás után a cél felé vezető úton. A régi rendszert úgy-ahogy sikerült lerombolni, de még mindig lehet választást nyerni kádári reflexekre alapozva. A jogegyenlőségéért folytatott küzdelmet talán csak törvények szintjén kezdtük el, de a társadalom nagy hányada ebből sosem érzékelt semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. március 09. 22:19
"Miért lenne jobb egy állami intézmény, mint két anyuka vagy két apuka?" Lehet, hogy első látásra jobb a homoszexuális pár... De második látásra, attól tartok már nem...
Adella
2021. március 09. 18:41
Bő Szanett
Box Hill
2021. március 09. 18:13
A zsidók szerint hullák nem tudnak örökbe fogadni: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
luisbathhelena
2021. március 09. 17:34
Minden balf@sznak aki itt nyilatkozik érdekes módon 1 APJA meg 1 ANYJA van. Egyszer a biológia visszaüt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!