Lassítani kell a járvány terjedését!

2021. március 02. 17:59

Be kell vezetni a 100%-os táppénzt a koronavírus-fertőzöttek számára!

2021. március 02. 17:59
Magyar Szocialista Párt
MTI-OS

„Müller Cecília és Orbán Viktor is elismeri, hogy nagyon nehéz időszak előtt áll Magyarország, a járványügyi adatok egyre csak romlani fognak, mert a harmadik hullám sokkal erősebb, mint az előzőek. Csehországban is hasonló a helyzet, csak ott éppen emiatt bevezetik a 100%-os táppénzt, annak érdekében, hogy otthonmaradásra ösztönözzék a fertőzötteket, amivel lassítani lehet a járvány terjedését.

Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Már akkor bőven indokolt volt a bevezetése, ennek ellenére a Fidesz mégis nemet mondott rá. Most a harmadik hullám idején azonban fokozottan igaz, hogy a járvány terjedését felgyorsítja, ha sokan a tüneteiket eltitkolva dolgoznak a 60%-os táppénztől való félelmükben. Az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad!

Ismét tragikusan emelkednek a napi számok, éppen ezért végre a Fidesznek is be kell látnia: nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt követeljük, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. március 03. 00:07
Nem kevés az a 100%? Én 1000%-ra szavazok, hiszen valamivel kompenzálni is kellene szegény dolgozókat a kellemetlen tünetekért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!